BRITANSKI AMBASADOR NARIBAO TAČIJA

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2017

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski ambasador u Prištini Ruri O’Konel se oglasio posle odluke da napusti skup na kom je Hašim Tači kritikovao međunarodnu zajednicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dobio po ušima: Hašim Tači

On je istakao da su korupcija i nepotizam ozbiljan problem za Kosovo, a oglasio se pošto je kosovski predsednik njegov potez ocenio "dečjim i nediplomatskim".

O'Konel je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kosovskom vladom, saopštio da Kosovo ne može da napreduje sa neprofesionalcima i poslušnicima.

- Korupcija i nepotizam i dalje predstavljaju ozbiljne probleme za Kosovo, a najbolji primeri ovih slučajeva su javna imenovanja neprofesionalaca koji nisu tu da pomognu, već da unaprede ciljeve svojih šefova - rekao je O`Konel. 


Britanski diplomata je kazao da Priština i Velika Britanija zajednički interes da "Kosovo bude bezbedna, prosperitetna i ekonomski i politički razvijena zemlja". 

A da bi napredovalo, dodao je britanski diplomata, potrebni su sposobni i nezavisni ljudi u javnim institucijama. 

Zato smo, kazao je, i započeli zajednički projekat zapošljavanja visokoobrazovnih kadrova, preneo je portal Indexonline. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading