Da li Kon ostaje u timu? Evo šta je epidemolog dogovorio sa predsednikom i premijerkom!

Autor:

Vesti

14.04.2020

09:09 >> 09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je na svom Fejsbuk profilu najvio ostavku, epidemolog Predrag Kon, dogovorio se na sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da ostane u timu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Predrag Kon

U predsedništvu Srbije upravo je završen sastanak na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije kovid-19 u Srbiji, saznaje Tanjug.

Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15 časova, na redovnoj pres konferenciji.

Na sastanku je dr Konu upućen apel da ne napušta svoju funkciju, a glavna tema razgovora bio je zahtev SPC o privremenom ukidanju zabrane kretanja tokom Uskrsa.

 

 

Podsećanja radi, u saopštenju Sinoda SPC iznet je "predlog i molba" državnom vrhu Srbije da odobri prekid zabrane kretanja na Uskrs od 5 do 10 sati kako bi pravoslavni vernici koji nisu u izolaciji i samoizolaciji mogli da prisustvuju liturgiji.

Saopštenje Sinoda je usledilo dan nakon što je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejem i da je uveren "da će i crkva na odgovoran način da pristupi, a i da ćemo kroz TV prenose moći da ispunimo svoja verska prava gledajući liturgije vaskršnje, ali i da sačuvamo zdravlje i život ljudi".

O pitanju proslave Uskrsa iza zatvorenih vrata već nekoliko dana raspravlja pravoslavni svet. Sveti sinod Grčke pravoslavne crkve je saopštio da će se na Vaskrs i celu Stradalnu nedelju liturgije održavati iza zatvorenih vrata, dok će se sama Vaskršnja liturgija uz prisustvo vernika održati 26. maja, ukoliko to restrikcije povodom epidemije dozvole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Lara

14.04.2020 09:45

Hvala Vam doktor Kon što ste uz nas i za nas ostali u timu da zajedno pobedimo svo zlo u Srbiji !

Natasa

14.04.2020 09:49

Kon je doneo ispravnu odluku...

Ficko

14.04.2020 09:51

Ne treba izgubiti ovakvog vrhunskog strucnjaka, Kon je odlican u svom poslu

Dragica

14.04.2020 10:08

Nema predaje,nacija ti veruje!!!!