Šipci hoće da umru od muke što im je Srbija pomogla: Ne bih prihvatio pomoć, čak i da mi BRAĆA ožive

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

19.04.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Daut Haradinaj kritikovao je vladu Aljbina Kurtija zbog toga što je prihvatila 1.000 testova za kovid-19 iz Srbije i istakao "da čak i kada bi mu braća oživela, ne bi prihvatio tu pomoć".

RepublikaFoto: facebook.com/Daut Haradinaj
Ramuš i Daut Haradinaj

- Ubistva i zločine koji su se dešavali ne smemo da zaboravimo. Ljut sam što su Crnogorci odbili a Kosovo prihvata pomoć krvoloka - naveo je Daut Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Poslanica ABK Time Kadrijaj kaže da je odlazeća vlada učinila da Kosovo prosi od Srbije, piše Koha.

- Pogledajte kako se ideali menjaju, ali oni se i uspešno čuvaju. Od ujedinjenja sa Albanijom pretvorili su Kosovo u prosjaka Srbije. Rekli su da nam fali testova, Srbija je odgovorila pozitivno - prihvatili smo njihovu donaciju od 1.000 testova za kovid-19. Strašno i bolno kakvo poniženje su naneli Kosovu - navodi Kadrijaj.

- Da li bi neko trebao da odgovara za ovaj pokoravajući aranžman, uključujući one koji nisu uspeli da nabavkama na početku obezbede ove testove bilo kupovinom bilo donacijama od država koje priznaju Kosovo - rekla je ona i upitala da li su prethodno pitali Albaniju ili su to odmah učinili sa Srbijom.

Poslanik Demokratske partije Kosova Kujtim Gaši, obratio se premijeru Aljbinu Kurtiju, nazivajući ga vršiocem dužnosti srpskog plaćenika da će uvek "ostati isti - vršilac dužnosti plaćenika Srbije na Kosovu".

- Kada je osnovana Vojska Kosova, vi ste negirali da naša zemlja ima vojsku. Granične prelaze sa Srbijom niste posetili već 20 godina - naveo je Gaši.

Koha podseća da je ministar zdravlja Arben Vitia, u emisiji "Interaktiv" na KTV, rekao da je ta donacija primljena kao pomoć koja se pruža u mnogim zemljama sveta.

- U sredu sam sa kolegom iz Srbije imao video-konferenciju u organizaciji ambasade SAD i Kfora. Razgovarao sam i sa kolegama iz Albanije i Severne Makedonije. Između ostalog, izrazio sam spremnost da testiramo svakog građanina bez obzira na etničku pripadnost. Interesovali su se da li nam mogu pomoći i ja sam prihvatio takvu ponudu kao dobar znak, za testiranje svih građana, a ne samo za testiranje srpskih građana. Tu je pomoć pružio i ministar Jevtić. Doneli smo i druge pomoćne materijale za srpske opštine - rekao je Vitia.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading