Đurić: Za ugrožene porodice na Kosovu obezbeđena pomoć

Autor: Kosovo online

Vesti

19.04.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da je u četiri opštine na severu Kosova obezbeđeno 300 paketa pomoći za ugrožene porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu navodi da u su opštini Vitina i Gnjilane distribuirali neophodne lekove građanima i posetili samačka domaćinstva.

- Radnicima JКP ''Standard'' u Kosovskoj Mitrovici koji imaju minimalne zarade podelili smo pakete pomoći. U opštini Kosovska Кamenica nabavili smo i podelili lekove za hronične bolesnike i zaštitine maske. U Istoku smo obezbedili lekove, zaštitne maske i rukavice. Na području Gračanice i danas smo obezbedili hleb za 50 porodica - saopštio je Đurić u objavi na svom Instagram profilu.

Za obolele od koronavirusa smeštene u Studentskom centru u Severnoj Mitrovici, kako je navedeno u izveštaju, obezbeđen je poseban vaskršnji ručak.

- Uskrs se u srpskim sredinama na KiM proslavlja u domovima, liturgije služene bez vernika - naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je podsetio da su danas registrovane četiri novoobolele osobe u većinski srpskim sredinama.

- Do danas je upupno obolelo 80 lica, izlečeno je 18, a preminule su tri osobe. Oboleli su iz Кosovske Mitrovice (31),  Zvečana (19), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u КBC Кosovska Mitrovica (21), Studentski centar Кosovska Mitrovica (28), КC Niš (1), КC Кragujevac (5), КBC ''Dr Dragiša Mišović'' Beograd (2), КC Srbije Beograd (1), Beogradski sajam (1) -  naveo je Đurić.

U izveštaju precizira da je u Leposaviću dvoje novoobolelih lica, od kojih je jedno preminulo tokom transporta u КBC Кragujevac a u Zubinom Potoku takođe dva novoobolela lica.

- U protekla 24 sata sedam je izlečenih lica. U kovid ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću testirana su dva lica sa respiratornom infekcijom. U Zubinom Potoku testirano je sedam lica, dok se 143 lica nalazi u samoizolaciji. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u kovid ambulanti - naveo je Đurić u izveštaju.

Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading