Američki mediji bruje o srpskoj donaciji za Italijane

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.04.2020

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki mediji preneli su danas vest da je Srbija poslala četiri aviona sa medicinskom opremom, uključujući rukavice, maske i zaštitna odela, u Italiju kao donaciju za pomočh državi članici EU u borbi protiv širenja korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Između ostalih US news, ali i portal iz San Dijega, radio stanica iz Indijane,  pišu da će u naredna dva dana biti poslata još četiri aviona natovarena opremom, koje će Vlada Srbije kako kaže predsednik Aleksandar Vučić donirati Italiji.

- Pobedićemo zajedno, budi hrabra Italijo, Srbija je uz vas - napisao je Vučić na italijanskom na jednoj od kutija sa opremom pre nego što je bila ukrcana u avion, a ta slika je objavljena na portalima.

Mediji prenose i drugi deo te Rojtersove vest koja se tiče odnosa Srbije i Italije.

Italija je prošle godine bila drugi največhi trgovinski partner Srbije posle Nemačke, pokazali su podaci biroa za statistiku u januaru. Italijanske kompanije, uključujući Fijat, zapošljavaju više od 20.000 ljudi u Srbiji.

- Srbija je na putu ka Evropi uvek imala pomoć Italije - rekao je Vučić primećujući da je tokom razornih poplava 2014. godine Italija bila jedna od prvih zemalja koja je poslala pomoć.

- Ovo je naša prilika da vam zahvalimo - rekao je na aerodromu gde je bio i italijanski ambasador Lo Kašo.

Navedeno je i da je Srbija do sada prijavila 7.483 pozitvnh osoba zaraženih koronavirusom i 144 umrla.

U vesti sa još navodi da je Srbija balkanska država koja neguje snažne veze sa Kinom i da je iz Pekinga stiglo šest lekara da pomognu srpskim kolegama tokom pandemije.

Vučičhje, kako se dalje navodi, na početku krize zamerio Evropskoj uniji zbog zabrane izvoza maski u zemlje koje nisu članice EU, uključujući Srbiju.

Navodi se i da su nedavno i zvaničnici EU, uključujući šefa za spoljnu politiku Zzozepa Borela, kritikovali Vučića da je hvalio samo Kinu za pomoć, a ne i EU.

Vest o srpskoj pomoći Italiji preneli su i međi u Velikoj Britaniji - Britsh Herald, This is Money, novinska agencija Angole, TV u Indiji - Republicworld.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kovač

27.04.2020 08:19

I treba da se pokaže da su Srbi human narod.

Odgovori 11 0
Mia

27.04.2020 16:46

Pobedicemo zajedno!