Predrag Kon se uključio u jutarnji program i otkrio šta nas čeka u narednom periodu

Autor:

Vesti

02.05.2020

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemolog Predrag Kon u jutarnjem programu za TV Prvu, rekao je da možemo da očekujemo da će virus biti prisutan u ovoj meri još pune dve nedelje, dok bi već u junu prisustvo virusa trebalo da bude svedeno na minimum.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Nikakvo iznenađenje ne bi trebalo da bude da se virus u ovoj meri pojavljuje još pune dve nedelje, a da se posle toga, tamo u junu pojavljuje vrlo retko. Međutim, ne možemo reći da ne postoji rizik od širenja koronavirusa, širenje je moguće, ali ne naglo. Ono što omogućava virusu da opstane u sredini je upravo kretanje, virus će tražiti prostor da opstane i tu nema dileme - rekao je Kon.

Na konstataciju voditeljke programa da se virus uvukao i u srpska sela, epidemolog je rekao da je problem u seoskim sredinama to što meštani ne veruju da se išta dešava po pitanju korone, pa se pojavljuju teški slučajevi oboljenja, jer se otkrivaju kasno.

- Mi ćemo morati da živimo sa ovim bez vanrednog stanja, pa ćemo videti šta će se dešavati - rekao je Kon i dodao da postoji pet odsto stanovništva koji smatra da je virus izmišljotina, a da disciplinovana većina nije odbila takav stav mnogo mrtvih bi bilo u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading