U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaražene 344 osobe!

Autor: Tanjug

Vesti

05.05.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaključno sa današnjim danom potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod 268 korisnika i 76 zaposlenih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 384, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama iznosi 120, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa Kovid-19 registrovano je u Gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu i Aleksincu ("Jelenac"), kao i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za smeštaj i negu starih lica ''''Prokuplje'''' u Prokuplju, Domu za decu i omladinu ''''Duško Radović'''' u Nišu, Prihvatilištu za odrasle i starije osobe u Beogradu, Centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu.


Kovid-19 registrovan je i u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Prisustvo virusa je potvrđeno i u Domovima za smeštaj odraslih i starijih - ''Plava milina'' u Zemunu, ''Radost'' u Negotinu, ''MeliorVita'' u Zemunu, ''Da Vinči'' u Petrovcu na Mlavi, ''Gardoš'' u Zemunu, ''Nana'', "Nada", "Milagro casa" i ''Dionis & Demetra'' u Beogradu,''Topalović'' u Kladovu, ''S.Nikola'' u Negotinu, ''Sveti Trifun'' u Železniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading