Da je tužilaštvo reagovalo na krivičnu prijavu ne bi slušali Obradovića kako poziva na oružanu pobunu!

Autor: Republika

Vesti

06.05.2020

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je tužilaštvo reagovalo na krivičnu prijavu koju je 3. marta 2020. godine protiv Boška Obradovića podnelo Ministarstvo odbrane zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja, ne bismo danas slušali Obradovića kako ponovo poziva pripadnike vojske, policije i BIA na oružanu pobunu i građanski rat, poručuju iz Ministarstva odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Boško Obradović

U saopštenju za javnost oni navode da se pitaju u kom pravnom sistemu je moguće pozvati na nasilje i puč, a za to ne biti krivično gonjen i gde to poziv na pobunu ne zaslužuje postupanje.

- Činjenica da Obradovića niko ne sluša i ne shvata ozbiljno, nije oslobađajuća okolnost. Njegovo vidno nervno rastrojstvo i neuračunljivost mora tek biti dokazano u krivičnom postupku i ne može unapred biti razlog za odustajanje od krivičnog gonjenja - navode iz Ministarstva odbrane.

 
Ministarstvo odbrane će podneti još jednu prijavu protiv Obradovića zbog ponovljenog krivičnog dela u nadi da će ga ovaj put nadležni barem saslušati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
mimi

06.05.2020 14:35

Da je tužilaštvo reagovalo na krivičnu prijavu koju je 3. marta 2020. godine protiv Boška Obradovića podnelo Ministarstvo odbrane zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja, ne bismo danas slušali Obradovića kako ponovo poziva pripadnike vojske, policije i BIA na oružanu pobunu i građanski rat

kiki

06.05.2020 14:38

Obradovic je opasnost za srpski narod.Pozivati na gradjanski rat zar nam nikad nece biti dosta.

Dragan

06.05.2020 14:52

Tužilaštvo je trebalo odavno da reaguje kada je u pitanju Obradović.

vera

06.05.2020 15:14

Ovaj covek treba da ide na posmatranje! Nek izadje na izbore i nek se suoci sa istinom! Ali izgleda da ga istina boli pa duva u pistaljku!