Boško divljak isti kao Šešelj

Autor:

Vesti

07.05.2020

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Obradović, lider Dveri, preuzeo je titulu najdivljaka u Skupštini i tako sa trona skinuo lidera radikala Vojislava Šešelja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Boško Obradović

Sednicu parlamenta, na kojoj se raspravljalo o ukidanju vanrednog stanja, jedan od lidera Saveza za Srbiju pokušao je da iskoristi za izazivanje haosa, sukobio se sa policijom koja obezbeđuje parlament, pa čak je rušio i državne simbole i na kraju je ipak izbačen iz skupštinske sale, baš kao i svojevremeno Šešelj, koji je u parlamentu političke protivnike polivao vodom, čupao kablove i mikrofone s govornice, zbog čega ga je obezbeđenje iznosilo iz sale.

Obradović je juriš na parlament počeo uletanjem u plenarnu salu, duvajući u pištaljku i urlajući "Dole Vučić" i "Dole Vlada". Zbog ometanja početka sednice predsednica parlamenta Maja Gojković bila je prinuđena da, posle dve opomene, Obradoviću izrekne kaznu udaljenja. On je, međutim, stajao ispred premijerke Ane Brnabić i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji su u ime Vlade, kao predlagača ukidanja vanrednog stanja, prisustvovali sednici, i odbijao da izađe. Gojkovićeva je potom pozvala skupštinsko obezbeđenje da ga "isprati iz sale". Obradović nije dao da mu priđu, verbalno i zatim i fizički se obračunavao sa obezbeđenjem. U jednom trenu obezbeđenje je uspelo da ga maltene iznese iz sale, a on se opirao, zgrabio zastavu Srbije, koju je tom prilikom i srušio!

Brnabić: Zastava se poštuje, nije to štap

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je lider Dveri Boško Obradović pokazao nepoštovanje prema važnom nacionalnom simbolu, srpskoj zastavi.

- Jedan deo građana mu je dao mandat da ovde sedi i brani njihove stavove. Umesto toga, uzeo je zastavu i krenuo na vrata Skupštine, kao da je zastava običan štap - rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je njen apel Obradoviću da nauči da se zastava, kao nacionalni simbol, poštuje jer su za to naši preci ginuli.

- Zastava se poštuje i ne uzima u ruke kao štap - rekla je Brnabićeva.

SILEDŽIJSKA POLITIKA

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da je Obradovićevo ponašanje još jedan pokazatelj da predstavnici SZS jedino umeju i žele da se fizički obračunaju sa onima koji misle drugačije:

- Obradović je u svom bahatom i siledžijskom ponašanju danas otišao i korak dalje, pa je čak nasrnuo i na policijske službenike koji samo rade svoj posao, kao obezbeđenje u parlamentu. Jedan od pripadnika MUP je završio kod lekara, koji mu je konstatovao povrede. Najviši funkcioneri SZS, predvođeni svojim gazdom Ðilasom, jedino što nude građanima jeste nasilje jer drugu politiku nemaju niti ih zanima.

Do sada su se, dodao je Stefanović, fizički obračunavali uglavnom sa političkim protivnicima i novinarima, a danas su prešli u novu fazu, pa su im meta postali i pripadnici MUP:

- Obradović tu očigledno ne planira da stane pošto poziva i na nasilje na ulicama.

Nakon incidenta Obradović se pravdao pričom da je u salu ušao kako bi izrazio protest "bukom protiv diktature". Upitan što to nije uradio sa svog mesta poslanika tako što bi se civilizovano javio za reč, pravdao se tvrdnjom da bi mu isključili mikrofon. Ponovio je stav da se vanredno stanje ukida da bi se sproveli izbori, koji bi, prema njemu, trebalo da se odlože do kraja godine.

Uprkos tome, njegov potez osudile su i kolege iz Narodne stranke Vuka Jeremića, što opet potvrđuje raskol u SZS. Poslanik NS Miroslav Aleksić kazao je da je ta stranka apsolutno protiv svake vrste ekstremizma i necivilizovanog ponašanja bilo da dolazi od vlasti ili opozicije. I NS, dodao je, podržava ukidanje vanrednog stanja, ali ne i da se odmah krene s predizbornim radnjama.

Razvaljuj, mamu im je*em

Početkom decembra na protestima koje je organizovao SZS Boško Obradović je iskoristio jarbol sa srpskom zastavom kako bi provalio u Skupštinu.

Na video-snimku sa tog protesta čuje se kako Obradović viče: "Razvaljuj, mamu im je*em."

OSVETA SRBIJI

Obradović je ozbiljno kritikovan i u javnosti naklonjenoj opoziciji, poput Slobodana Georgieva, koji je lideru Dveri zamerio što kopira šefa radikala.

- Fora je biću kao Šešelj. To je politika - prokomentarisao je Georgiev.

Nije zanemarljivo ni to što je lider Dveri, umesto poštovanja državnih simbola, pokazao da njemu postaje manir "gaženje" državnih simbola.

- Kao što je srušio zastavu, tako bi sa Đilasom srušio i samu Srbiju. Ali ne mislim da je to njegovo divljačko ponašanje i skrnavljenje zastave slučajno. Makar podsvesno, Obradović se na ovaj način sveti Srbiji što je prezrela i odbacila, kako njega tako i njegovog gazdu Đilasa i sve ostale iz te ekipe - kaže za Srpski telegraf potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Poslanici u sali, inače, nisu reagovali na potez Obradovića. I sednica je posle nesmetano nastavljena.

Ukinuto vanredno stanje u Srbiji

Poslanici su juče raspravljali o ukidanju vanrednog stanja, koje je uvedeno 15. marta zbog pandemije koronavirusa. Brnabićeva je objasnila da su se, prema mišljenju struke, stvorili svi uslovi da se ukine vanredno stanje i pozvala poslanike da to učine:

- Uslov jeste bio da više od sedam dana imamo manje od pet odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih. Taj uslov je ispunjen. Od 28. aprila mi smo ispod pet odsto. Nećemo ukidati krizne štabove, oni će nastaviti da rade, nastavićemo da testiramo građane da bismo obezbedili punu sigurnost i da radimo prevenciju za eventualni drugi talas epidemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Milovan

07.05.2020 06:37

Od Boska nista normalno i ne može da se očekuje.

perica

07.05.2020 06:51

Boško je jedna obična dvorska luda.

Nikolic

07.05.2020 07:09

I on predstavlja gradjane u Narodnoj skupstini...

Mina

07.05.2020 07:14

Ma seselj ima princpice, ovaj nema nista, on je lud