DEFINITIVNI RAZLAZ ĐILASA I SERGEJA! Janko Veselinović: SZS ostaje u bojkotu

Autor: mediji, Republika

Vesti

07.05.2020

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović je rekao za da je odluka SzS o neizlasku na izbore definitivna.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Opozicionari

- Mi smo pre tri dana na sastanku Predsedništva SzS doneli odluku da ostajemo u bojkotu, zato što se uslovi nisu promenili odnosno oni su mnogo gori nego u aprilu - rekao je on.

Sa druge strane, dodaje Veselinović, još važnije zašto odluka nije ozbiljno preispitivana jeste to što su epidemiološki razlozi još uvek veliki rizik za izlazak na izbore.

- Svako iz vlasti i opozicije ko bi pozvao građane da izađu na izbore 21. juna svesno rizikuje zdravlje ljudi - rekao je Veselinović.

Odgovarajući na pitanje o Pokretu slobodnih građana (PSG) koji razmatra da izađe na izbore, Veselinović je ocenio da je PSG bliže odluci da učesvtuju na izborima.

- Nisam čuo nijedan novi detalj od Sergeja Trifunovića koji su razlozi za eventualni izlazak na izbore ne znam. U svakom slučaju, mi iz SzS nećemo nikoga optuživati da je na Vučićevom platnom spisku, kao što nismo ni druge. Ako odluka o izlasku na izbore bude konačna, to ide u prilog Vučićevom režimu i sigurno neće pomoći prevazilaženju krize koju je prepoznao svet i Evropska unija - rekao je Veselinović.

Podsetimo, u Beogradu se održava sastanak dela opozicije koja se u januaru izjasnila za bojkot predstojećih izbora. SzS je pozvao na sastanak i PSG, Državotvorni pokret, Građansku platformu, Ne davimo Beograd, kao i Socijaldemokratsku stranku Borisa Tadić.

Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, predsednik Srbije je rekao da će parlamentarni i lokalni izbori biti održani 21. juna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading