Martinović i Sandra Božić počeli štrajk glađu zbog nereagovanja tužilaštva u slučaju nasilja Boška Obradovića

Autor: Republika

Vesti

10.05.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić počeli su štrajk glađu na stepeništu ispred Skupštine Srbije zbog, kako kažu, nereagovanja tužilaštva na nasilje lidera Dveri Boška Obradovića, koji je u petak ispred parlamenta zajedno sa svojim pristalicama linčovao poslanika Marijana Rističevića i verbalno napao ministra zdravlja Zlatibora Lončara preteći mu hapšenjem.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Martinović i Sandra Božić počeli štrajk glađu 

- Svi nasilnici koji su u proteklom periodu napali predstavnike opozicije su procesuirani, a kad Boško Obradović i njegove pristalice tuku poslanike ispred Skupštine, tada nadležni pravosudni organi ne reaguju. Tražimo da se procesuiraju oni koji su prekjuče fizički nasrnuli na poslanika Marijana Rističevića i naneli mu povrede – izjavio je Martinović.

- Nema mesta fašistima i ne damo da se fašizam u 2020. godini obnovi u Srbiji. Ima mesta dijalogu, razgovoru, ali ne i prebijanju poslanika – dodao je Martinović. 

- Svaki građanin Srbije mora da ukaže na pojavu fašizma koji upražnjava Obradović. Hoćemo da skrenemo pažnju tužilaštvu na pokušaj ubistva, a kako se nikada ne bi desio još jedan Ranko Panić, koji nije bio zaštićen od režima Dragana Đilasa - kaže Božić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
mimi

10.05.2020 12:30

Немогуће је да се у Србији процесуирају људи за много лакша кривична дела, а да ви испред улаза у скупштину испребијате посланика Маријана Ристичевића и ником ништа.

Srdicka82

10.05.2020 12:34

Drzavni organi moraju reagovati na nasilnicko ponasanje, ono mora biti sankcionisano! Srbija ne sme dozvoliti da se politicki neistomisljenici tuku, obaraju na zemlju! Mi smo pravna, demokratska drzava u kojoj svako ima pravo da razmislja slobodno, bez bojazni da ce biti pretucen!

vera

10.05.2020 12:35

Ako je Srbija pravna drzava, onda nadlezni organi treba da rade svoj posao i preuzimaju i ove incidente u (ispred) Domu Skupstine Srbije. Ozbiljna je to stvar, ugled jedne vazne institucije je u pitanju. Zakon treba da vazi za sve. Ili je dilema u tumacenju reci "demokratija" i "imunitet"? Valjda imamo strucnjaka za to.

Tanjica

10.05.2020 12:43

Sve je to Djilas isplanirao i plasirao. Iza svih nereda, okuplajanja i bahatosti stoji on.