Pomahnitao! Đilas napao Godfrija jer je protiv bojkota

Autor: Republika

Vesti

20.05.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, udario je na ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonija Godfrija posredno mu poručujući da se pravi lud, te da prestane da mu vređa inteligenciju. Đilas, koji se do sada oslanjao i pozivao na podršku stranih zvaničnika, napravio je ovaj radikalan zaokret samo zato što je Godfri konstatovao da svi treba da izađu na predstojeće izbore 21. juna i na taj način praktično demantovao šefa SZS da su u Srbiji nefer izborni uslovi i obesmislio njegovu odluku o bojkotu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Đilas je, naime, preko portala Direktno, čiji je vlasnik, kako tvrdi i njegov dojučerašnji saborac i lider PSG Sergej Trifunović, brutalno izvređao američkog ambasadora u tekstu pod naslovom "Godfri, praviš se lud, ne vređaj nam inteligenciju"!

Bestijalan napad na ambasadora SAD usledio je pošto je izneo stav da svi treba da izađu na izbore jer je važno da svi različiti stavovi budu izraženi i predstavljeni u sledećem sazivu srpskog parlamenta.

- Cilj Srbije je članstvo u EU i SAD je u potpunosti podržava da nastavi da se razvija i postane prosperitetna zemlja sa razvijenim idealima demokratije, kao što su demokratske institucije, da vlada mir u zemlji i da se razvija trgovina sa susedima. Najbolji način za razvoj demokratije u Srbiji je upravo da se izađe na izbore 21. juna - kazao je Godfri.

Na američkog diplomatu odmah je udario Đilasov potpredsednik SSP Borko Stefanović. Nadovezao se scenarista Žarko Jokanović, koji je rekao da Godfri treba da "prestane da se pravi lud i vređa inteligenciju građana Srbije", navodeći da je Godfrijev poziv opoziciji da učestvuje na izborima jednako morbidan kao što bi bilo i ubeđivanje devojke da se uda za nasilnika "koji je godinama muči i teroriše i koji javno obećava da će je na dan svadbe silovati pred svima".

- I sad se njegova ekselencija čudi što ona ne pristaje jer su svadbe, inače, radostan događaj - napisao je Jokanović.

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, kaže da je Đilas potpuno izgubio kompas jer baš niko u međunarodnoj zajednici ne podržava bojkot:

- Posebno je loše što on ovako bahatu poruku šalje Americi i njihovoj administraciji, sa kojom u proteklih nekoliko godina imamo odlične odnose, što rezultira povećanjem američkih investicija i razumevanjem po pitanju KiM. Amerikanci smatraju da samo na izborima može da se izmeri podrška naroda, a ponavljanjem tog stava Godfri je potvrdio da SAD nikad neće podržati opcije koje zagovaraju nestabilnost, nasilje, agresiju i fašizam.

Đilas se, kako dodaje, obračunava sa ambasadorom SAD onako kako to godinama radi sa svim neistomišljenicima - na silu jer ne razume pojam i funkcionisanje demokratije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Keti

20.05.2020 17:40

Godfriju niste ni do kolena.

Maksim

20.05.2020 17:43

Kako se bliže izbori to je opozicija sve više nervoznija i napetija jer vide da nemaju nikakvu podršku naroda Republike Srbije.

Petko

20.05.2020 17:47

Đilas i njegova opozicija ovo što rade je za svaki vid osude prevršili su svaku meru.

Milica

20.05.2020 18:06

Polako ali sigurno svi iz opozicije gube konce.