OBRADOVIĆ PREKINUO LAŽNI PROTEST! Boško: Mama i tata su me zvali, pa sam prekinuo štrajk glađu!

Autor:

Vesti

21.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Obradović, lider Dveri, žestoko se izblamirao pošto je juče naprasno odustao od navodnog štrajka glađu. U razgovoru sa novinarima rekao je i da je ovu odluku doneo posle molbi roditelja.

Foto: twitter.com/borakonj/printscreen
Boško Obradović

- Majka me nije zvala deset dana i ja sam to shvatio kao podršku. Desetog dana su me ona i otac pozvali. Porodica mi je rekla da postoji nešto što je iznad politike i čitave situacije i da moram da mislim i na druge - poverio se Obradović Đilasovom portalu Direktno.

Prethodno je lider Dveri pričao da je gladovanjem ostvario ogroman uspeh, da je "uspeo da rasturi sistem" uprkos činjenici da nije ispunjen nijedan od pet zahteva zbog kojih je započeo tu farsu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Vučić: Mali sam ja da bih razumeo njihove velike pobede

- Mali sam ja čovek da bih razumeo sve njihove velike pobede. Moj život je satkan uglavnom od poraza i velike borbe, a njima čestitam na velikim pobedama i neka samo nastave da rasturaju sistem - kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući Obradovićev prekid štrajka pod izgovorom da je uspeo da rasturi sistem.

NIJE ŠTRAJK, VEĆ POST?

Obradović je potom štrajk uporedio sa hrišćanskim postom:

- Nakon punih 11 dana štrajka glađu, kako mi kažemo, strogog posta, smatram da treba u ovom trenutku da prekinemo, sa jasnom porukom da smo uradili sve što je do nas, da skrenemo pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na probleme u kojima se Srbija nalazi i nedemokratski karakter vlasti.

Lider Dveri rekao je da je "njihov duhovnik" pričestio njega i poslanika Dveri Ivana Kostića, koji je štrajkovao sa Obradovićem poslednja tri dana.

- Ja sam možda izgubio šest, sedam, osam kilograma, ovo je za mene uobičajeno. Iz ovoga izlazimo na jedan dostojanstven način, na koji smo u ovo i ušli. Nikada nisam želeo da ovde dolazi neka lekarska ekipa koja će me na nosilima voditi u bolnicu, nisam želeo da dolazi bilo ko iz SPC da me moli, nisam želeo predstavu od svega ovog. Ovo je bio lični čin pobune i mislim da smo uspeli.

Najavio je da će se prvo odmoriti i posle pristupiti izradi političkog manifesta, u kom će pozvati građane na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, očuvanje KiM, te poručio da sigurno neće izaći na izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Đukanović

Vladimir Đukanović, SNS

- Koliko god paradoksalno zvučalo, ali Boško Obradović je ipak uradio nešto veoma dobro za srpsku političku scenu. Pokazao je kako nikako ne sme da se ponaša svako ko želi da se ozbiljno bavi politikom. Iskreno mu hvala na tome.

RepublikaFoto: Tanjug/A. PAP
Nenad Čanak

Nenad Čanak, LSV

- I? Šta bi? Nema štrajka? Koji je od uslova ispunjen, pa se prestalo? Čak ni onaj sat na RTS... Šarada je zbog toga što vlast (sve i da hoće) ne može da ispuni "zahteve" štrajkača, a B. O. nema nikakvu nameru da umre na stepenicama Skupštine. Na kraju će biti da, kao, mu daju da nastupi na RTS, a on će, kao, "pod pritiskom" da prekine štrajk, pa će svi da budu srećni. Bljuc.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac, DS

- Da li je štrajk glađu bio okrenut protiv Aleksandar Vučića ili borba sa (Srđanom) Nogom za uticaj u desnom biračkom telu, tek ćemo videti.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Goran Vesić

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Sada kada je prekinuo "štrajk glađu" Obradović će konačno moći da prestane da jede.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Balša Božović

Balša Božović, DS

- Nikada neću razumeti one koji su ovih dana dolazili i aplaudirali Bošku Obradoviću i vikali mu: "Izdrži", a da nisu bili i sami spremni da sednu pored njega i započnu besciljni štrajk glađu. Pozdravljam što je odustao.

KUĆI NA SARME

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže za Srpski telegraf da je Obradović izvojevao veoma važnu "pobedu" nad činjenicom da neko ko štrajkuje 11 dana glađu izgleda iscrpljeno i vidno mršavije jer je pokazao da to može da bude i obrnuto, s obzirom na to da nakon toliko dana puca od energije:

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

- Pokušaj fašiste da lažnim štrajkom glađu potisne u drugi plan nasilje, koje je vršio svaki dan nad ženama i osobama koje po godinama mogu da mu budu otac, završio se podvijanjem repa. I takvi bi da vode državu... Dobro je da bar svojoj porodici ne nanosi bol, kad je već mnogim porodicama naneo toliko patnje i bola, fizički napadajući žene i slabije od sebe, gde god je stigao.

Potez Obradovića i kolega iz Đilasovog SZS juče je naišao na podsmeh javnosti, kolega s političke scene, pa i njegovih saboraca iz SZS.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

- Bilo je više dobrih razloga da prekine štrajk. Prvo, počela je kiša, pa više nije hteo da ga obilazi nijedan aktivista koji mu je navraćao da donese kese sa sledovanjem i da ga slika za Fejsbuk. Drugo, zato što se pokazalo kao nepraktično švercovati sarme u džepu jer se sarme uvek prospu. Treće, zato sto je Boško pobedio. Ubedio je sve iz Evropskog parlamenta da u SZS vlada teška neuračunljivost i ovi su javno proglasili bojkot za čist promašaj - kaže za Srpski telegraf poslanik SNS Vladimir Orlić.

Boškova misija je, kako ističe, uspela - sad može kući na sarme, koje nemaju ukus sakoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Milan

21.05.2020 07:20

Ahahah pa ovo je komedija!

Brane

21.05.2020 07:20

Boško je pokazao svima da je jedan običan folirant, tragikomedija.

Bole

21.05.2020 07:22

Бошку је очигледно јако досадно у животу па се зато тако бламира.

Dragica

21.05.2020 07:22

Obradovic pokusava da se vadi laznim izgovorima .Prekriva svoje propale pokusaje da dodje do vlasti.Narod vidi ko se za šta bori i ko je šta postigao.I na predstojecim izborima ce to i pokazati.