Haradinaj: Prihvatićemo odluku Ustavnog suda, nezavisno od toga da li vam se sviđa ili ne

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.05.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da će njegova stranka prihvatiti svaku odluku Ustavnog suda Kosova o dekretu kosovskog predsednika Hašima Tačija o mandataru za sastav nove vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Da, prihvatamo svaku odluku suda. Ne zavisi od toga da li vam se sviđa ili ne. Možda ni nama ne bi išla u prilog ali ne možete da postupate protiv odluka Ustavnog suda - rekao je Haradinaj na KTV.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je, međutim, ocenio i da bi "bilo opasno po kosovsku demokratiju ako se dekret proglasi neustavnim".

- Opasno je za demokratiju ako stvorimo standard da ako prvoplasirana stranka ne uspe da formira vladu, jer nema podršku skupštinske većine, da nema druge alternative već da moramo ići na izbore. Naša nova demokratija nema taj luksuz - rekao je Haradinaj, čija je stranka formirala koaliciju s Demokratskim savezom Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading