(VIDEO) Tačiju gori pod nogama: Što pre formirati novu vladu

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

29.05.2020

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači pozvao je lidere institucija i političkih stranaka da poštuju odluku Ustavnog suda koji je njegovu uredbu o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za mandatara za sastav nove vlade proglasio ustavnom i istakao da sada treba što pre formirati novu vladu.

RepublikaFoto: kosovo-online.com
Hašim Tači

- Kao predsednik zemlje pozdravljam odluku Ustavnog suda, kojom se otvara put ka formiranju nove Vlade. Vodio sam računa o svakom svom koraku koji sam preduzimao, poštujući Ustav. To je potvrđeno sinoć jednoglasnom odlukom sudija Ustavnog suda - rekao je Tači na današnjoj konferenciji za medije.

Tači je naveo i da je sada Kosovu potrebna nova i efikasna vlada i pozvao na očuvanje ustavnog poretka.

- Pozivam institucionalne i stranačke lidere da rade zajedno kako bi smo omogućili demokratski prelaz vlasti. Takođe pozivam medije i civilno društvo da daju svoj doprinos tranziciji. Moramo da sačuvamo ustavni poredak. Da se fokusiramo na ono što je najvažnije za građane Kosova i da donesemo razvoj i prosperitet na Kosovu, da se usredsredimo na razvoj ekonomije i prevazilaženje situacije oko pandemije - poručio je kosovski predsednik.

On je rekao i da je se mora nastaviti sa reformama i pozvao EU da donese odluku o viznoj liberalizaciji za Kosovo. Tači je podvukao i da se u narednom periodu mora ojačati odnos Kosova sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading