NOVINE VRAĆENE SA JARINJA: Na Kosovu od jutros opet nema srpske dnevne štampe!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

31.05.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoćna odluka tzv. kosovske vlade da zabrani ulazak svih proizvoda koji nemaju dokumentaciju na kojoj piše "Republika Kosovo" stavila je ponovo rampu i na dopremanje dnevne štampe iz Srbije, koja stiže na sever Kosova i u srpske sredine južno od Ibra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predstavnik firme "KIM Beokolp“ iz Severne Mitrovice Zvezdan Mihajlović kaže za Kosovo Onlajn da je štampa jutros vraćena sa prelaza Jarinje, jer je nova uredba stupila na snagu samo nekoliko sati nakon njenog donošenja u Prištini.

- Trenutno na celoj teritoriji Kosova gde smo mi uvoznici nema dnevnih listova iz Srbiji. Noćas oko pola tri, kad smo došli na punkt, saopšteno nam je da po odluci kosovske vlade roba koja u zaglavlju na deklaraciji i računima nema navedeno "Republika Kosovo" ne može da uđe. Na našim računima piše  "Kosovo", ali nam to nisu prihvatili i kompletna štampa je vraćena nazad - kaže Mihajlović.

On dodaje da je o najnovijem problemu sa kojim se suočavaju obavestio nadležne u Beogradu.

- Mi ćemo sačekati da vidimo šta će i kako biti, a dok se nešto ne reši neće biti dnevne štampe na srpskom jeziku na Kosovu - rekao je Mihajlović.

Prema saznanjima portala Kosovo Onlajn u sličnom problemu mogu da se nađu i dostavljači robe iz drugih zemalja. Iz izvora bliskih kosovskoj carini nezvanično saznajemo da na zabranu ulaska mogu da naiđu i kamioni sa robom iz Nemačke, Austrije i drugih zemalja koji su put Kosova krenuli pre donošenja ove odluke i koji na dokumentaciji nemaju natpise "Republika Kosovo“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading