BRNABIĆEVA O SKANDALIMA PRIŠTINE: Srbija će nastaviti da se bori diplomatskim sredstvima

Autor: Tanjug

Vesti

31.05.2020

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom novih mera Prištine, da te mere s reciprocitetom nemaju baš nikakve veze i najavila da će se država, kao i do sada, boriti diplomatskim sredstvima kako bi se ta situacija rešila.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

- Sve što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini s našom pokrajinom, sa Kosovom i Metohijom, u skladu je sa Cefta sporazumom - istakla je premijerka Brnabić.

Kako prenosi RTS, ona je ukazala da ne mogu postojati mere reciprociteta ako to nije u skladu sa Cefta sporazumom o slobodnoj trgovini, koji je i Priština potpisala.


- Ako žele da se promeni Cefta sporazum, onda sednemo kao Cefta sekretarijat i promenimo sporazum, ali to da menjate neke stvari, a da su te stvari u suprotnosti sa sporazumima koje ste potpisivali - Cefta sporazumom, a samim tim i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (sa EU) - onda je to isto kao da imate takse od 100 odsto i to je kršenje oba ta sporazuma - naglasila je premijerka.

Brnabićeva je istakla da je prvi preduslov da se bude deo normalnog, civilizovanog sveta poštovanje sporazuma koji su potpisani, a što Priština ne čini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading