Tiodorović: Čim Vlada usvoji naše preporuke, oni bez simptoma se momentalno iz kovid bolnica otpuštaju kući

Autor: Republika

Vesti

05.06.2020

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čim Vlada Srbije večeras ili sutra usvoji preporuke Kriznog štaba o tome da svi koji imaju koronavirus, a nemaju simptome, treba da budu u kućnoj izolaciji 14 dana, umesto u kovid bolnicama, svi asimptomatski slučajevi Covid-19 odmah će biti pušteni iz bolnica u kućnu izolaciju - rekao je prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branislav Tiodorović

Oni će, naveo je Tiodorović, morati da budu u kućnoj izolaciji 14 dana, posle čega će biti opet testirani PCR testom na koronu.

- Nema razloga da ljudi bez simptoma budu u bolnicama i čim Vlada usvoji naše preporuke, ići će kući. Ali, onaj ko je kovid pozitivan moraće da se pridržava svih neophodnih mera - da bude izolovan u posebnoj prostoriji, da koristi poseban pribor za jelo, čaše koje neće koristiti drugi ukućani, da mu se tu dostavlja i hrana... Ako u stanu ili kući postoji samo jedan toalet, dezinfekcija je obavezna posle svakog korišćena, a i upotreba zaštitne maske ukoliko izlazi iz prostorije u kojoj je u izolaciji - kazao je Tiodorović i dodao da nakon 14 dana sledi novo testiranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading