BATAJNICA CENTAR SRBIJE: Migovi nagotovs narodu za ponos

Vesti

20.10.2017

09:37 >> 11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na aerodromu u Batajnici danas se održava centralni događaj obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u okviru kog ćemo posmatrati prikaz Oslobođenje 2017, na kojem građani gledaju više od 2.200 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 130 različitih vozila, 30 aviona i helikoptera i nove vojnike opremljene po konceptu 1.500. A, naravno, svi s nestrpljenjem očekujemo i nastup ruske akro-grupe "Striži"!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Pokazna vežba specijalaca

Sve se u Batajnici odvijalo u sjajnoj atmosferi, a ljudi koji su u velikom broju pohrlili u ovo predgrađe Beograda mogli su da vide i čuvene migove-29 koje je Srbija dobila od vojske Rusije.

13.00 - 14.00 - Građani su mogli da vide padobrance, ali i akciju jedinice "Kobre" koja je sprečila bekstvo terorista, kao i delovanje snajperista i vozila "miloš". Nakon toga, prikazani su avioni G-4 "supergaleb", avioni "lasta 95", helikopteri "gazela", "gama", Mi-17 i Mi-8. Potom je ruska akro-grupa "Striži" izvela svoj nastup, a posle nje predstavljeni su vojnici opremljeni po "Projektu 1.500", što je označilo i kraj pokaznog dela programa.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

13.00 - Srbija je u sigurnim rukama.

Foto: Tanjug/T. VALIČ
RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

12.24 - Vojnom spektaklu prisustvuju najviši državni, vojni i verski zvaničnici, kao i prijatelji iz bratske Rusije - ministar odbrane Sergej Šojgu, ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i predstavnici vojske Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

12.08 - Prikaz operativnih sposobnosti Vojske Srbije Oslobođenje 2017 počeo artiljerijskom paljbom.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

11.31 - Srpski migovi izloženi su u Batajnici - sklopljeni su, ali danas neće leteti. U toku dana biće izvršena zvanična primopredaja aviona Srbiji.

RepublikaFoto: ST/G. AVALIĆ

11.29 - Ovo je susret s našim migom-29 oči u oči.

RepublikaFoto: ST/G. AVALIĆ

11.25 - Ljudi su pohrlili da stignu u Batajnicu znatno pre početka programa

Foto: ST/G. AVALIĆ

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading