Demokrate optužuju Lutovca da se odriče bivšeg premijera! Šumarac: Neću DS koja sklanja Đinđićeve slike!

Autor:

Vesti

24.06.2020

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioneri Demokratske stranke, nezadovoljni radom Zorana Lutovca, poručili su juče da ne odustaju od stranačkih izbora za novog lidera. Prema rečima potpredsednika DS Dragoslava Šumarca, velika većina u DS protivi se jednoumlju, ali i promenama koje podrazumevaju da se demokrate odreknu Zorana Đinđića.

RepublikaFoto: youtube.com/Demokratska stranka
Dragoslav Šumarac

- U DS je uvek bila dozvoljena razmena mišljenja, ali ako je reforma da se ukloni slika Zorana Đinđića i da se sklone svi njegovi ministri, ja u njoj neću da učestvujem - rekao je Šumarac.

Komentarišući medijske napise da je iz stranke isključen Balša Božović, Šumarac je rekao da je Božović budućnost stranke i da bi u stranci moralo biti dozvoljeno drugačije mišljenje.

Predsednica organizacionog odbora za stranačke izbore Vida Ognjenović navela je da je 140 članova Glavnog odbora potpisalo zahtev da se izbori stave na dnevni red skupštine stranke, ali da je Predsedništvo u nedelju izbeglo da se o tome razgovara.

- Zato smo se sami organizovali. Ovo je prvi sastanak odbora, ali se još ne zna za koji bi datum oni mogli biti zakazani - rekla je Ognjenovićeva.

Članica organizacionog odbora za stranačke izbore Ljiljana Lučić rekla je da je namera aktuelnog rukovodstva da skupština stranke izabere samo statutarnu komisiju, ali da Lutovac trenutno radi samo sa dva potpredsednika i da je takvo stanje neodrživo.

- Nemamo statutarnu komisju, nemate kome da se žalite, 80 opštinskih odbora raspušteno je, kao i omladina stranke. U DS je bila tema samo izaći na izbore ili ne, ali nijedna druga tema nije bila dozvoljena - istakla je Lučićeva.

Podsetimo, većinom glasova članova Glavnog odbora Demokratske stranke u nedelju je na sednici u Beogradu usvojen izveštaj predsednika stranke Zorana Lutovca, dok su protivnici Lutovca, pošto je sednica prekinuta, u hodniku ispred sale objavili da sazivaju izbornu skupštinu stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading