Vučić: Situacija u Beogradu 10 puta teža nego u Pazaru!

Autor:

Vesti

01.07.2020

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za TV Pink, rekao je da je situacija u tom gradu teška, ali da opreme ima, da je bolnica "jedna od najboljih", da respiratori u njoj rade, te da je na njima tri osobe.

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Aleksandar Vučić

- Imamo veliki broj novozaraženih, to je izazvalo brigu, donelo brojne probleme ljudima u Novom Pazaru, MUP-u, zdravstvenim radnicima... A onda su počele da se događaju i sve druge stvari... fabrikovanja neistina. Ne postoji stvar koja im nedostaje od testova, respiratora, odela, mašina - pobrojao je predsednik dodajući da se raspitao, te da je jasno kako je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih.

Nadležni nisu reagovali na vreme

- Ne vidim šta je problem što nisam bio prisutan dva dana u medijima, problem je što određeni nadležni nisu reagovali kada je trebalo, kada je teško nekako se svi sklone -  rekao je predsednik Srbije povodom situacije u Novom Pazaru.

- Ana Brnabić se bori, ne postojoi čovek koji može sve da drži pod kontrolom, da li trebalo ranije da se reaguje oko Novog Pazara, još prošlog četvrtka sam rekao da se ide u Pazar, ne može sve da spadne na dva čoveka.

Ipak, rekao je da je situacija u Beogradu deset puta teža nego u Novom Pazaru.

- Postoji deo krivice sistema. Moralo je više empatije i poštovanja da se pokaže prema novozaraženima u bolnici i moralo je ranije da reaguje Ministarstvo zdravlja da celu bolnicu proglasi za kovid, dva, tri, četiri dana ranije. Najlakše je svaliti krivicu na nekoga. Lekari su umorni - rekao je on.

Takođe je dodao da je problem u tamošnjoj bolnici bio u organizaciji i da je to takođe sistemska greška, nezavisno od toga da li je načinjena na lokalnom ili na centralnom nivou.

- Ali ne možete kriviti državu - ocenio je.

- Loša je bila komunikacija. Uobičajena je procedura da se kupuju limeni sanduci, ali to mora da se objasni narodu - kazao je o svim greškama koje su napravljene od strane sistema, navodeći da je za ovu nabavku bilo zaduženo Ministarstvo zdravlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
BozaB

01.07.2020 10:13

Situacija u NP nije nista teza nego u ostalim mestima, nema potrebe da se dize panika.

Nevena

01.07.2020 10:21

Moramo se pridrzavati propisanih mera

Tanjica

01.07.2020 12:59

Novi Pazar je pogodan za politizaciju epidemije,zato su provokacije tamo i organizovane.

Dejan

01.07.2020 14:41

Najlakše je okrivite druge, svako je odgovoran za sebe i poštuje mere.