U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare koronavirus potvrđen kod 65 osoba

Autor: Republika

Vesti

05.07.2020

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaražena su 33 korisnika i 32 zaposlena, navodi resorno Ministarsvo i dodaje da je jedna od ustanova u kojima je prisustvo virusa potvrđeno i Gerontološki centar Beograd - Dom Bežanijska kosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, "Srem" u Rumi, u Kragujevcu, u Službi Pomoć u kući beogradskog Gerontološkog centra, u Domu za mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Prisutan je i u Dnevnom boravku "Stari grad" Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Prisustvo virusa je potvrđeno i u Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice", Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih Kulina i Centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru.

Takđe, i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu kao i Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu u odeljenjima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

Virus je prisutan i u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta "Dečje srce", u Beogradu kao i u četiri doma za smeštaj odraslih i starijih "Maš Grin Haus", Petrovaradin, "S.Nikola", Negotin, "Miljakovački vinogradi" i "Lipovački odmor" - Beograd.

Ukupno je izlečeno 615 korisnika ustanova socijalne zaštite a zaposlenih u tim ustanovama 218.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, "Stara pruga", Umka i "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva ne pružaju uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo je zabranilo rad beogradskog Doma "Nada".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading