Neredi ispred skupštine povezani sa ruskom službom? Ruskinja se "slučajno" našla na protestu

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

08.07.2020

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nasilnim demonstracijama sinoć u centru Beograda našla se i jedna mlađa Ruskinja koja se požalila da je dobila udarac u glavu. Ona je srpskim medijima rekla da je na proteste "došla zbog pravde". Postavlja se pitanje odakle ruska državljanka na navodno spontanom protestu, a njeno prisustvo je naročito upadljivo s obzirom na razlog koji je navela.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Ruskinja koja se našla "slučajno" na demonstracijama

- Ja sam iz Rusije, znam šta je diktatura. Došla sam ovde da protestujem zbog pravde. Isto se dešava što se dešavalo u Rusiji. To je diktatura - ispričala je mlada Ruskinja, a na pitanje koju diktaturu je iskusila, ona je istakla da se svi sećaju Borisa Jeljcina i devedesetih godina.

Zanimljivo je da ni u jednom trenutku nije pomenula aktuelnog ruskog lidera Vladimira Putina, s obzirom na to da je Jeljcin, kog je pomenula, na vlasti u Rusiji bio pre čak 30 godina. 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tekst potpisa

Rusiju u kontekstu beogradskih protesta pominje i Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije, koja smatra da su "glavne vođe nasilnih demonstracija koje je javnost imala priliku da vidi izrazito pro-ruski nastrojeni akteri javnog života koji ne biraju sredstva da delegitimišu pokušaje Srbije da pod okriljem političkog Zapada postignu kompromis o novom statusu Kosova".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading