(FOTO) KORAK NAPRED! Vučić se dogovorio oko vrlo važne stvari sa predstavnicima EU pred sastanak u Briselu

Autor: Republika

Vesti

12.07.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je objavom na Instagramu istakaoi da su utvrđene teme sastanka o statusu Kosova i Metohije u Briselu, koji će se održati u četvrtak.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom razgovora sa Lajčakom i Borelom

- Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak - saopštio je Vučić na instagram nalogu "budućnstrbijeav".

Predsednik Srbije je pred trilateralni susret razgovarao sa predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbendosnu politiku Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Video konferencija Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije, predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Video konferencijom predsedava Žozep Borel, koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

- Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU - izjavio je Borel pred početak video-konferencije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
BozaB

12.07.2020 11:46

Za nas je nastavak dijaloga i vise nego vazan u buducem periodu.

Tija

12.07.2020 11:54

Uliva nam nadu da ce doci do pomaka uz podrsku predstavnika EU. Kompromisno resenje izmedju Beograda i Pristine Srbiji je zelja i prioritet.

Goran

12.07.2020 12:04

Verujem da ce konacno doci do velikog pomaka u dijalogu izmedju Beograda i Pristine!

Mita

12.07.2020 12:08

Vazno je da imamo bar jedan konkretan pomak i da se dijalog nastavi.