ĐILASOVCI OPET OBMANJUJU JAVNOST U SRBIJI! Izmislili napad pred ambasadom u Briselu

Autor:

Vesti

19.07.2020

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilasova Stranka slobode i pravde saopštila je da je osoblje ambasade Srbije u Briselu "napalo srpske studente", koji su, kako navode, "mirno protestovali i tražili slobodu, istinu i pravdu".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Događaj se inače odigrao u sredu, a prema video-snimku koji je objavljen na pojedinim portalima vidi se da je osoblje ambasade zaista izašlo ispred zgrade na trotoar, ali je samo upozorilo studente, bez primene bilo kakve sile, da ne smeju neprijavljeno da protestuju i da snimaju ispred diplomatskog predstavništva i uputilo ih da pređu na drugu stranu ulice i da ne kače transparente na ulaznu kapiju.

Studenti su inače imali nameru i da se "slikaju ispred ambasade" i tako, kako su naveli, pošalju poruke "podrške prijateljima i porodici u zemlji".

U institucijama EU u Briselu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima, međutim, zabranjeno je slikanje, čak i akreditovanim novinarima ako su kamere okrenute direktno na ulaz zgrade.

Takođe, prema belgijskim zakonima, svi protesti, pogotovo oni ispred zvaničnih zgrada institucija ili diplomatskih predstavništava zemalja, moraju biti prijavljeni policiji, a u skladu sa tim, policija obezbeđuje mesto na kom se protesti dešavaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Miki

19.07.2020 17:43

Ne mogu da shvatim tu politiku lazi i mrznje prema naprednjacima od strane Djilasa i njegovog saveza!

sasa

20.07.2020 06:47

@Miki - Ocigledno da su lazi i obmane najjace oruzje kvazi elite iz opozicije

nikola

19.07.2020 18:07

Stvarno ne mogu da shvatim da ce Djilas sve da uradi na stetu zemlje samo da bi dobio neki politicki poen.To se ne radi tako,zato ga i narod ne zeli.

Dragan

19.07.2020 18:15

Pa ako ih je napalo osoblje ambasade Srbije u Briselu to znači da se nisu ponašali u skladu sa pravilima i zakonima. Oni misle da mogu da prave nerede svugde po svetu. Kakav gazda Đilas takvi i studenti !