DIPLOMATIJA BEZ RUKAVICA! DAČIĆ: Onima koji su priznali Kosovo - neka se desi isto

Autor: Tanjug

Vesti

30.10.2017

18:13 >> 18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Kosovo i Kataloniju vezuje činjenica da je reč od jednostranom otcepljenju bez dijaloga sa državom od koje se otcepljuju.

RepublikaFoto: Tanjug
Izneo stav: Ivica Dačić

On je, gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u, rekao o da se Katalonija ne ugleda na bivšu Jugoslaviju, već na Kosovo.

- Oni se ugledaju na Kosovo jer imaju jednostrane akte, ali i neke republike bivše Jugoslavije su vodile takvu politiku. Kratak je put od podrške jedinstvu zemlje do brzog prizanja novonastale realnosti kao što je bila Slovenija, Hrvatska, da ne pričam o Kosovu - kaže Dačić.


Prema njegovim rečima, Kosovo i Kataloniju vezuje činjenica da je reč od jednostranom otcepljenju bez dijaloga sa državom od koje se otcepljuju.

- Više ne zavisite od međunarodnog prava nego od spleta međunarodnih okolnosti. Srbija ne priznaje bilo kakve jednostrane akte i podržavamo jedinstvo Španije - rekao je šef srpske diplomatije.

Kako je rekao, sada mnogi razmišljaju da li su bili ispravni akti kada je reč o Kosovu.

- Čini mi se da su shvatili da će se problem obiti i njima o glavu. Mi ne likujem zbog toga, ali opet, voleo bih da se zemljama koje su priznale Kosovo desi isto pa da mi odlučujemo da li je reč o međunarodnom pravu - rekao je Dačić.


On je dodao da je Kosovo odavno postalo "neželjeno dete".

- To u suštini ne znaju kako više da opravdaju. Dok Britanci govore da smo mi genocidni narod, ja treba da vodim računa kako ću da govorim o njima da se ne uvrede. Neka me Vučić smeni ali ću govoriti kako naš narod gleda na to - ističe Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading