ŠPANSKI AMBASADOR U NATO PRECRTAO HARADINAJA

Autor: novosti.rs

Vesti

30.10.2017

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski ambasador pri NATO Migel Agire de Karser, koji je bio u delegaciji Severnoatlantskog saveza koja je posetila bazu Kfora u Prištini prošle nedelje, zahtevao je da se predstavnici kosovskih vlasti na sastancima ne predstavljaju funkcijama koje obavljaju, kao i da predstavnici Kosovskih bezbednosnih snaga budu bez uniformi jer Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, zbog čega ove ličnosti za njih nemaju zvaničan status.

RepublikaFoto: Tanjug
Morao da otkaže sastanak: Ramuš Haradinaj

Ovakvi "uslovi" znače da Ramuš Haradinaj ne bi mogao da se predstavlja kao premijer Kosova, pa je Haradinaj, kako prenose prištinski mediji, otkazao sastanak s delegacijom, a zatim odbio i da učestvuje na zajedničkoj konferenciji s visokim zvaničnicima NATO u štabu Kfora.

Delegaciju NATO predvodila je zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler.

Ona se sastala s predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem i Haradinajem u zgradi kosovskih institucija i, kako prenose mediji, kosovskim zvaničnicima se obraćala samo ličnim imenima, bez pominjanja funkcija. Na taj sastanak došli su američki i britanski ambasador.

Inače, Rouz Getemeler je poručila da je transformacija BKS pitanje za vlasti Kosova, ali da to mora da bude izvedeno u skladu sa odgovarajućim ustavnim procedurama.

Ona je poručila i da će Kfor ostati na Kosovu onoliko koliko to bude potrebno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading