BRNABIĆEVA ZABRINUTA: Loš tretman srpskih osuđenika u Hagu

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2017

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je na sastanku sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom izrazila zabrinutost za tretman srpskih osuđenika i zatražila veću transparentnost kada je u pitanju zdravstvena dokumentacija.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić na sastanku sa Haškim tribunalom

Premijerka je ponovila da je Srbija posvećena reformi društva i pomirenju regiona i da će nastaviti saradnju u cilju procesuiranja ratnih zločina, ali da smatra da Međunarodni krivični tribunal nije doprineo pomirenju zemalja regiona i objektivnom procesuiranju ratnih zločina bez obzira na nacionalnost, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sastanku je istaknuto da je za Srbiju od velikog značaja implementacija poglavlja 23 i dosledno sprovođenje nacionalne strategije za ratne zločine.

Bramerc je izvestio premijerku Brnabić da Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prestaje sa radom krajem godine i da će Kancelarija tužioca Mehanizma za međunarodne krivične sudove preuzeti preostale zadatke Kancelarije tužioca.

Dodao je da je i pored zatvaranja suda neohodno nastaviti kontinuitet rada suda i ostvarivanje pravde za žrtve ratnih zločina počinjenih u bivšoj Jugoslaviji.

Bramerc je saopštio da će nastaviti da podnosi šestomesečne izveštaje Savetu bezbednosti UN.

Bramerc boravi u Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj koji će u decembru podneti Savetu bezbednosti UN, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading