DAČIĆ ZA ROJTERS: Srbija ne želi da neko izvuče stolicu ispod nas

Autor: mondo.rs

Vesti

02.11.2017

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija želi da zadrži delikatan balans između Rusije i Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za Rojters, odbacujući pozive SAD da Beograd izabere stranu.

RepublikaFoto: Tanjug
Srbija mora da gleda svoje interese: Ivica Dačić

Dačić je rekao da Beograd želi da održi ravnotežu sa Zapadom, Rusijom i Kinom.

Britanska agencija podseća da je visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Brajan Hojt Ji rekao ranije da Beograd ne može da sedi na dve stolice u isto vreme.

- Ono što ne želimo jeste da neko izvuče stolicu ispod nas. Ono što je važno jeste sagledati šta je u našem najboljem interesu - rekao je Dačić.


Dačić je uporedio protivljenje Srbije nezavisnosti Kosova sa odbijanjem Španije da prizna referendum o otcepljenju Katalonije.

- Ako Španija može da se bori za svoj koncept Katalonije, onda i mi Srbi možemo da se borimo za našu zemlju - rekao je on Rojtersu i dodao:

- Srbija i vlada u Prištini treba da traže "vin-vin" soluciju i "međunarodnu konferenciju", što bi sprečilo "buduće ratove za narednih 100 godina - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading