ANTIĆ ILI MRKA U TRCI ZA BEOGRAD

Autor: T. KOVAČEVIĆ

Vesti

08.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Antić ili Milutin Mrkonjić biće kandidati SPS za gradonačelnika, potvrdio je za Srpski telegraf Ivica Dačić, lider socijalista.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić odlučio

- O beogradskim izborima razgovaraćemo pre svega sa našim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke. Zasad postoje dve varijante - da idemo zajedno kao koalicija, kao što je bio slučaj na predsedničkim izborima, ili će biti dve liste - jedna SNS, druga SPS. Ukoliko se dogovorimo za ovu drugu opciju, boje socijalista braniće Antić ili Mrkonjić, koji su ranijih godina bili naši kandidati za gradonačelnika - kaže šef SPS.

Antić i Mrkonjić su i ranijih godina bili naši kandidati za gradonačelnika

Ivica Dačić, šef SPS

I LJAJIĆ U KOMBINACIJI

Kao jedna od opcija, o čemu je Srpski telegraf takođe pisao, navodi se i potencijalni savez socijalista sa još jednom strankom iz vladajuće koalicije. Reč je o SDPS, partiji Rasima Ljajića, za koju je potpredsednik SPS Branko Ružić, koji navodi da su SPS i SDPS programski bliski.

Kada je reč o naprednjacima, u toj stranci tvrde da se o imenima ne razgovara.

- Plan je da pred Beograđane ne izađemo sa jednim čovekom, već da ponudimo tim za prestonicu koji će biti stručan i koji će nastaviti da razvija grad. Sve snage trenutno su nam usmerene ka odabiru najkvalitetnijih ljudi - ističu u SNS.

Plan je da pred Beograđane ne izađemo sa jednim čovekom, već da ponudimo tim za prestonicu

Izvor iz SNS

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

ODLUKA U DECEMBRU

Naši sagovornici navode da će sve dileme i pitanja biti odgonetnuti tokom sledećeg meseca.

- Dogovor oko izlaska na prestoničke izbore neće biti 10. decembra. Sešćemo, razgovaraćemo o svim opcijama... Do izbora ima još nekoliko meseci - navode naprednjaci.

S druge strane, dok u vladajućoj koaliciji razgovaraju o još jačoj saradnji, u redovima opozicije niko više ne razgovara ni s kim, niti se zna ko se s kim svađa.

DS za izbore na svim nivoima

Demokratska stranka uvek je za vanredne izbore, ali pod uslovom da budu na svim nivoima, izjavio je šef odbornika DS u Skupštini grada Balša Božović.

Naveo je da će DS na narednim izborima, kako u gradu tako i za parlament i na predsedničkim i lokalnim izborima u celoj Srbiji, razgovarati sa onima koji su mu politički bliski i koji, kako kaže, ne vide drugu alternativu, osim smene aktuelne vlasti.

Šutanovac i Đilas: Ko radi za SNS?

Lider demokrata Dragan Šutanovac bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu poručio je da je došlo vreme da nekadašnji lider DS podrži stranku koja ga je afirmisala.

- Jedino znam da je Đilas rekao da se ne bavi politikom i taj stav uvažavam - naveo je Šutanovac i ponovio da je krajnje vreme da Đilas vrati dug stranci koja ga je napravila.

Međutim, sve je izglednije da od toga neće biti ništa jer jedan drugog optužuju da tajno rade za Vučića.

Rističević: Balša kod Jankovića

Šutanovac je priznao da je i sa Sašom Jankovićem, liderom PSG, izgubio redovan kontakt. Prethodno je njihova saradnja pukla zbog, kako je Janković naveo, šurovanja demokrata sa Vučićem. Vrh DS još uvek nije oprostio Jankoviću za klevete, a nezadovoljni su i zbog toga što ih je Janković pustio niz vodu posle izbora.

Koliko daleko idu tenzije na relaciji DS-PSG, svedoči i šala koju je na Tviteru napravio poslanik na listi SNS Marijan Rističević. On je, naime, naveo da se uveliko spekuliše kako poslanik DS Balša Božović prelazi kod Jankovića u pokret.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

Obradović: PSG bliži SNS nego Dverima

Obradović je naveo da je saglasan s predsednikom PSG Sašom Jankovićem da imaju različit sistem vrednosti i različite politike, te da saradnja među njima nije moguća.

- Politika PSG i DS bliža je Srpskoj naprednoj stranci nego Dverima - rekao je Obradović.

S njim se slaže i Janković, koji smatra da Dveri ne baštine evropske vrednosti, ne poštuju prava manjina, a posebno mu smeta to što se Dveri oslanjaju na Rusiju.

DS: Vuk otpisan, gleda samo svoj interes

Vuk Jeremić je izjavio da želi saradnju s onim pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom. Time je bivšim saborcima dao do znanja da neće ulaziti u koalicije s njima. Istog stava su i demokrate, koje popreko gledaju na Jeremićev politički angažman i smatraju da gleda samo lični interes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vera

08.11.2017 10:17

Ma jeste normalni .kakav Mrkonjic,daj krenite napred i cistite vec jednom taj otpad iz devedesetik,jer nije dovoljno to sto je do sada pokrao po putevima i nelegalnim poslovimai ko je on vise jedan istroseni deda za penziju.Imate li vi mladog kadra.