DOGOVORENA VOJNA VEŽBA SRBIJE I SAD

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2017

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padobranska vežba vojski SAD i Srbije biće održana od 14. do 17. novembra u Beogradu na Aerodromu Batajnica, rekao je portparol američke vojske u Evropi Džon Tomasi.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

- Cilj ove vežbe je razvijanje odnosa i interoperabilnosti između naše dve države. Vežba SAD i Srbije zajednički je dogovorena. Takođe, ovom prilikom biće održana i ceremonija razmene padobranskih simbola - izjavio je Tomasi za Radio Slobodna Evropa.

On je dodao da je zvanični naziv ove vojne vežbe "Double Eagle".

Prema njegovim rečima, u vežbi na batajničkom aerodromu učestvovaće pripadnici 173. padobranske brigade Vojske SAD iz Vićence u Italiji, padobranci Vojske Srbije, kao i dva transportera C-130 iz 86. Vazduhoplovnog vinga iz Ramštajna u Nemačkoj.

Na toj četvorodnevnoj vežbi skokovi američkih i srpskih padobranaca planirani su za sredu i petak, 15. i 17. novembar, ali će konačni plan biti utvrđen u skladu sa vremenskim uslovima,rekli su u Evropskoj komandi Armije SAD.

Ta vojna vežba nije prva padobranska vežba sa Amerikom - pre 10 godina, na aerodromu u Nišu skakali su pripadnici 63. padobranskog bataljona Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, a u proteklih šest godina Srbija je održala skoro 50 vežbi sa SAD i NATO, kao i desetak sa Rusijom, podseća RSE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading