TAČI NAGLAS MAŠTA: Kosovo je u svemu NAJ...

Autor: Tanjug

Vesti

13.11.2017

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovo se suočava sa paradoksima posebne vrste, jer je bez ikakve sumnje najviše proevropska država, najviše pro-NATO i pro-američka na svetu, a i dalje je najizolovanija, izjavio je u Prištini kosovski predsednik Hašim Tači.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prolupao: Hašim Tači

- Kosovo je primer ne samo u ovom delu Evrope za međuversku i međuetničku toleranciju, ali nažalaost još se nismo učlanili u Unesko zbog političkih barijera Srbije i ostalih država koje zloupotrebljavaju Unesko u političke svrhe - rekao je Tači na konferenciji "NATO i Zapadni Balkan: Regionalne dinamike u eri globalnih bezbednosnih izazova".

On smatra da je Kosovo "šampion u regionu u borbi protiv nasilnog terorizma, nasuprot činjenici što je ostavljeno po strani i što još nije postalo član Interpola", navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu kosovskog predsednika.

Tači tvrdi i da je "Kosovo jedina zemlja na Zapadnom Balkanu" koja je ranije započela dijalog za istorijsko pomirenje među Albancima i Srbima, putem stvaranja Komisije za istinu i pomirenje.


- Nasuprot velikoj tragediji koja je izazvana tokom ratnih godina, ja kao predsednik Kosova, ali i ostali političari iz ove zemlje, želimo da zaključimo poglavlje neprijateljstva sa Srbijom, normalizujući, putem dijaloga u Briselu, odnose sa ovom susednom državom - rekao je on.

Tači verujem da tokom naredne godine "mi treba da postignemo, da potpišemo istorijski sporazum sa Srbijom o normalizaciji i pomirenju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading