BEZ KOMUNIKACIJE: Srpska lista protiv kontakta sa Tačijem

Autor: alo.rs

Vesti

14.11.2017

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Srpske liste zamrzli su svaku komunikaciju sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i njegovim kabinetom.

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Srpska lista

Srpska lista uputila je pismo Hašimu Tačiju u kojem se ističe da je utvrđeno da je politika Hašima Tačija, u segmentu koji se odnosi na položaj Srba na KiM, antiustavna, antipravna i na štetu srpskog naroda.

Istaknuto je da je Srpska lista ubedljivo najsnažnija politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji i najodgovornija za zaštitu prava i interesa srpskog naroda.

- Rezultati koje smo ostvarili na parlamentarnim i lokalnim izborima daju nam pravo i legitimitet da preduzimamo sve dostupne demokratske korake kako bi naša politička misija bila ispunjena - navedeno je u pismu.

Srpska lista protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kim, zbog činjenice da kao potpisnik Prvog briselskog sporazuma nije učinio ništa kako bi Zajednica srpskih opština bila uspostavljena u skladu sa potpisanim.

Navodi se da se Tači neprimereno i antipravno meša u političke poslove Srba na KiM i pokušava da ubaci njegove agente u srpski politički korpus.

Dodaje se da se u opštini Parteš vrše najbrutalniji pritisci na pravosudni sistem i izborni proces.

- Gde se posredstvom Vašeg saradnika Eljmija Rečice i nerasformiranih struktura ŠIK-a, ruši legitimno izabrani predstavnik Srpske liste, sa ciljem da se na čelo opštine dovede Vaš poslušnik, osuđeni silovatelj Nenad Cvetković - navodi se u pismu Srpske liste.

Kao razlozi za protest navode se i zanemarivanje ustavom definisanog položaja srpskog jezika, zbog antiustavnog diskriminisanja Srba i drugih nealbanaca u institucijama u Prištini, zbog obesmišljavanja rada Konsultativnog veća za zajednice, "čiji će rad srpski predstavnici bojkotovati dok god im se ne bude garantovala uloga koja im pripada u tom telu".

Ističe se i da Tači zanemaruje problenjme i interese srpskog naroda.

- Naša komunikacija može biti obnovljena onoga trenutka kada prekinete sa političkom praksom koja srpski narod i Srpsku listu dovodi pred svršen čin i primorava nas na ovakve korake - zaključuje se u pismu Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Mirko

14.11.2017 14:18

Svaka čast na tome,sta ima da pričaju sa ratnim zločincem?

Jovana

14.11.2017 14:23

Nadam se da ce nasi Srbi poceti bolje da zive na Kosovu. Oni imaju podrsku nase vlasti koja ce pomoci koliko moze.

max

14.11.2017 14:24

Sve dok Taci ne promeni ponasanje ne treba ni kontaktirati sa njim.

kristinad

14.11.2017 14:29

Taci je vise puta pokazao, da nije spreman na kompromise i saradnju.