VUČIĆ: Računica NIN-a pogrešna, IDUĆE GODINE JOŠ VEĆE PENZIJE

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionerima će iduće godine primanja biti povećana isto kad sada, možda i više, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić upitan da komentariše naslovnu stranu NIN-a i njihovu računicu o penzijama.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić najavljuje povećanje penzija

U tom je smislu primetio da u lazima nema razlike između novinara Milovana Brkića i Miće Chulibrka, te dodao da oni imaju slobodu da rade kako im volja, ali i da on zadržava pravo da im odgovori. 

A odgovor je potkrepio brojkama - 2014. su penzije smanjene za 40 odsto penzionera, a prosečno je smanjenje iznosilo 5,89 odsto. 

U međuvremenu je bilo povećanje najpre od 1,25 odsto, zatim još jedan i po i sada pet odsto, što ukupno čini preko osam odsto. 


"Tih osam odsto sigurno je više od 5,89, ali kako da ja to ljudima objasnim, posebno u situaciji kad je dinar sada snažniji nego 2014. i to tri do četiri odsto? I, pri tome, ne računam jednokratna davanja", objasnio je. 

Penzionerima će iduće godine primanja biti povećana isto kad sada, možda i više


A kako su u NIN-u došli do sopstvene računice, kaže, da ne zna, te procenjuje da je njima jedino bilo važno da njega "nacrtaju" da ispadne grozan i kriv za sve, a pri tome nemaju nijednu tačnu informaciju. 

"Mislim da penzioneri sve to znaju, kao i to da će, zavisno od rezultata našeg daljeg rasta njihova primanja da rastu", poručio je predsednik. 

Kako je naveo, sledeće godine će penzije biti opet povećane, isto kao ove godine, a možda i više, jer, kako je rekao, deficita države možda neće ni biti, a imaćemo velike privatizacione prihode koje nismo imali prethodnih godina.

Tu je pre svega pomenuo koncesiju za Aerodrom, od koje se očekuje mnogo, te će, primetio je, biti i za državu i za važne projekte u budućnosti, a u skladu s tim će rasti i penzije i plate. 

A pitajući se zašto to rade u NIN-u, rekao je da je to zato što su neki izgubili političku moć, pa šta će onda "drugo da rade Ðilas, Šapić, Jeremić nego da pokušavaju da vrate pljačkaško vreme".

"Mi smo ovde (u srednjoj tehničkoj školi u Aranđelovcu) da kažemo da deca treba marlljivo da rade da bi postali uspešni i pošteni građani Srbije, a za sve ove penicilin je samo jedan - da ih se nikad ne uplašite i odgovorite uvek radom i istinom, zato što laž kratko traje i zato što postoje oni koji su za njih penicilin", poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Igor

16.11.2017 13:53

Redakcija NIN-a je toliko zaslepljena mržnjom prema Vučiću da pokušava da nas ubedi da je "dva plus dva jednako pet".Potpuno su izdali osnovne principe novinarstva,nepristrasnost i objektivnost u izveštavanju.

Nikolica91

16.11.2017 14:18

I posle neko kaze da nas predsednik ne misli na penzionere!

Dragana

16.11.2017 21:51

Odlične vesti predsedniče.