Mogerini: Srbija ostvaruje ekstremeno dobar napredak ka EU

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je danas da je Srbija ostvaruje ”ekstremno dobar” napredak na putu ka EU.

RepublikaFoto: Tanjug
Šefica EU diplomatije je, na zajedničkoj konfereniciji sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i komesarom Johanesom Hanom, ocenila da su odnosi Srbije i EU ”jaki i intenzivni”

- To je naš zajednički strateški cilj i interes - poručila je Mogerini po završetku sednice Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije.

Šefica EU diplomatije je, na zajedničkoj konfereniciji sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i komesarom Johanesom Hanom, ocenila da su odnosi Srbije i EU ”jaki i intenzivni”. 

Mogerini je navela da sama činjenica da je EU od 2000. godine do danas investirala devet milijardi evra za podršku reformama i razvoju Srbije, govoro o tome koliko je ”duboko, jako i važno partnerstvo EU i Srbije”.

- Naša čvrsta i zajednička namera jeste da ovo partnerstvo još više razvijamo i napravimo nepovratan napredak na put Srbije ka EU, kao i celog regiona - poručila je visoka EU predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost.

Ona je ocenila da u ovom trenutku evropska perspektiva Srbije i regiona ima ”jaču nego ikada” podršku u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading