DEMOKRATE: Presuda generalu zadovoljenje pravde koje SKIDA LJAGU SA SRBIJE!

Autor: Republika

Vesti

22.11.2017

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je presuda Ratku Mladiću dugoočekivano zadovoljenje pravde i preduslov pomirenja i da "skida ljagu sa Srbije".

Foto: Tanjug
Predsednik Demokratske stranke: Dragan Šutanovac

DS navodi i da Srbija konačno ulazi u završnu fazu poglavlja zvanog Hag i poziva učesnike javnog života da se uzdrže od promovisanja, opravdavanja i ratnohuškačkih izjava.

Iz te stranke ističu da je neophodno nastaviti proces pomirenja u regionu i da se svakodnevno vidi koliko je taj proces nestabilan jer je samo jedna izjava dovoljna da ga uruši.

- Srbija i ceo region i danas se suočavaju i žive posledice ratnih zločina devedesetih, a presuda Mladiću je važna jer skida ljagu sa Srbije i njenih građana. Novi izazovi su pred nama i vreme je da se konačno neke knjige zatvore. Neosporno je da će mnogo bolnih reči i događaja ostati u tim knjigama, ali mi imamo obavezu prema generacijama koje danas rastu - ističu iz DS-a.

Upravo iz obaveze prema tim generacijama, DS smatra da nema više nijednog opravdanja za bilo koga u bilo kojoj od zemalja bivše Jugoslavije koji će slaviti zločince.

DS zato poziva na jedinstvo u osudi ratnohuškačke politike koja je dovela do genocida, ubistava, progona, masovnih grobnica, leševa, silovanja, mučenja i svih ljudskih patnji i stradanja.

- Važno je da našoj deci pokažemo da ratni zločinci nisu heroji, a podjednako važno je da se sudjenja za ratne zločine nastave, a ne da se usporavaju i onemogućavaju, što je trenutno slučaj, zatim da se promeni poražavajući odnos prema žrtvama kojima niko ne priznaje čak ni zvaničan status civilnih žrtava rata, kao i da se javnost upozna sa neospornim činjenicama koje su dokazane na sudu - piše u saopštenju DS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading