ŠUTANOVAC: Napad na prostorije DS! MUP: Nema elemenata krivičnog dela

Autor: Republika

Vesti

25.11.2017

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka saopštila je da su prostorije te partije u Kruševcu napadnute i da je napad politički motivisan, kao i da je slučaj prijavljen policiji. S druge strane, u MUP tvrde da nema elemenata krivičnog dela.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Šutanovac

Kako se navodi u saopštenju DS, na prostorijama tog gradskog odbora DS-a razbijena su vrata i brava i pocepane državna zastava Srbije i stranačka zastava.

Predsednik DS Dragan Šutanovac osudio je taj napad i ocenio da je politički motivisan i da predstavlja pokušaj zastrašivanja aktivista i članova DS. 

- U Srbiji Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića, Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, bezbednost svih građana je ugrožena, a nasilje kao metod političke borbe postalo je njihovo najčešće sredstvo za obračun s političkim protivnicima - izjavio je Šutanovac.

Međutim, u saopštenju MUP ističe se da je patrola policije izašla na mesto incidenta, kao i da je obavešten zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu Slavica Staničić.

- Dana 25.11.2017.god u 11.20 časova dezurnoj službi PU Kruševac prijavljeno je od strane Goranke Vilimanović da je u toku noći ispred prostorije Demokratske stranke u Krusevcu iskrivljen metalni držač na zidu na kojem se nalazi zastava Republike Srbije. Na lice mesta odmah je izašla patrola policije koja je neposrednim uvidom utvrdila da je samo iskrivljen metalni držač sa zastavom Republike Srbije a da zastava nije oštećena. Takođe, utvrđeno je da se pored navedenog nalazi metalni držač sa zastavom Demokratske stranke koji nisu oštećeni. U obavljenom razgovoru patroli policije nije prijavljeno da su razbijena vrata niti bilo kakva oštećenja na prostorijama Demokratske strane što je patrola i utvrdila neposrednim uvidom. O događaju je obavešten zamenik OJT u Kruševcu Slavica Staničić koja se izjasnila da nema elemenata krivičnog dela - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
jeca

25.11.2017 20:04

Kad su n.n. pocinioci tu policija nista ne moze.

Krle

25.11.2017 20:07

DS-u je najbolje da zatvori sve svoje prostorije po Srbiji. Ionako nemaju para, duzni mnogo, a i nista ne vrede.

ZNastasic1

25.11.2017 20:32

Nemaju argumenata da skrenu pažnju medija na sebe pa se bave ovakvim stvarima.Žuti su definitivno pukli i polako se gase.

Nada

25.11.2017 20:36

Mup je resio problem.