Vučić uz brojne zvaničnike posetio muzej Luvr Abu Dabi

Autor: Tanjug

Vesti

26.11.2017

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetili su muzej Luvr Abu Dabi.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je razgovarao u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom

Kako je prenela je novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, pored predsednika Srbije, ovaj muzej posetili su danas i juče i bahreinski prestolonaslednik Salman bin Hamad Al Kalifa, španski kralj Huan Karlos I, princ Endrju i princeza Beatris, vojvoda i vojvotkinja od Jorka i bivša predsednica Irske Meri Mekaliz.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je razgovarao u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja i mogućnosti daljeg investiranja kompanija iz UAE u Srbiji. 


Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede. 

Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije. 

Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema. 

Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. 

Vučić je u Abu Dabiju prisustvovao Gran Pri trci u Formuli 1 u Abu Dabiju i gost je šeika Mohameda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Natasa

26.11.2017 09:19

Vuciceva poseta Abu Dabiju je veoma raznovrsna .

Bokili

26.11.2017 09:20

Predsednik jedne zemlje osim politike mora da bude dobar poznavalac i kulture, istorije, umetnosti.

ana

26.11.2017 09:21

Treba da jacamo dobre odnose sa Emiratima.

Nensi

26.11.2017 13:54

@ana - Verujem da će poseta Emiratima doneti nove njihove investicije u Srbiji.