VUČIĆ: Od ključnog značaja je da zadržimo mlade u zemlji

Autor: Tanjug

Vesti

01.12.2017

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa podmlatkom Evropske narodne partije o budućnosti mladih u Srbiji, kao i o evropskom putu mira i stabilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Podmladak Evropske narodne partije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa podmlatkom Evropske narodne partije (EPP) da je očuvanje mira i stabilnosti preduslov za napredak i ekonomski razvoj naše zemlje, a da će u budućnosti od ključnog značaja biti da pokušamo da zadržimo mlade u zemlji.

Vučić je konstatovao da je to procesu globalizacije vrlo teško. Naveo je da i članice EU to znaju - da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Pokušaćemo razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama da smanjimo u narednom periodu, kako bismo sačuvali dobar deo naših mladih da ostanu u zemlji - poručio je Vučić.

 Vučić je podmlatku partija iz EPP grupe rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, putu stabilnosti u našem regionu

Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo, kako je kazao, da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora.

Ukazao je da političke partije, koje pripadaju EPP, a čiji je SNS pridruženi član, imaju najveću odgovornost u današnjoj Evropi, jer su najvažnije i najmoćnije partije koje u njihovim zemljama imaju vlast ili su najdominantnije opozicione stranke.

Delegaciji omladine EPP preneo je da je Beograd uvek bio na raskrsnici gde su se sukobljavale imperije, i da je nekada glavni grad bio podeljen između Turske i Austro-ugarske imperije, a da danas pripada samo Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Igor

01.12.2017 17:02

Mladi nose budućnost.