LAKO JE UĆI U NATO: VALJA PRAVITI SRPSKU VOJNU SILU!

Autor: b92.net

Vesti

01.12.2017

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da nije istina da je Srbija okružena NATO zemljama i da bi najlakše bilo priključiti se ovoj alijansi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Nismo okruženi NATO zemljama, to je izmišljotina, ima bar dve zemlje koje nisu u NATO - odgovorio je Vučić na pitanje novinara o osnaživanju Vosjke Srbije, uz konstataciju da je NATO ipak jači i da je Srbija okružena NATO zemljama.

- A šta to znači? Ako smo okruženi NATO zemljama da ne treba da imamo vojsku ili to što želimo snažniju vojsku, da li je to nekome pretnja? Pa hajde onda da ukinemo vojsku, da ukinemo policiju, da ukinemo državu. Naš izbor je najteži, lakše bi bilo da kažemo priključujemo se NATO.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Srpska vojska

A mi želimo našu vojsku, mora da bude osposobljena i snažna i nikoga nećemo da napadnemo, ali da možemo da odbranimo zemlju u svakom trenutku - kazao je Vučić. 

On je kazao da Srbija radi sa NATO i nastaviće sa tim, sa Rusima imamo dobre partnerske odnose i nastavićemo sa tim, ali nas zanima Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Goran

01.12.2017 14:20

NATO neka radi svoje a mi ćemo organizovati svoju odbranu po našoj volji.

Nikola

01.12.2017 14:25

Bez sopstvene vojne sile, nema sigurnosti

Misko

01.12.2017 14:27

Srbija ne ulaze u vojsku i naoruzanje zato sto zeli bilo koga da napada vec da osigura mir.

Ivanitza

01.12.2017 14:39

Najvažnije je napraviti jaku Vojsku a samim time i državu.Nema nikakve veze i da smo okruženi zemljama Natoa jer mi želimo saradnju sa njima ali smo i dalje vojno neutralni.