"Šutanovac skreće pažnju sa paralelnih službi"

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2017

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević ocenio je danas, reagujući na govor predsednika DS Dragana Šutanovca, kako su ga preneli pojedini mediji, da kritikujući nedvosmislene uspehe spoljne politike Srbije, pokušava da skrene pažnju javnosti sa uznemirujuće vesti da su montirali paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Šutanovac

- To je ne samo politički presedan, već i krivično delo", poručio je Vučević, pitajući po čijem nalogu su pratili i prisluškivali neistomišljenke, ko im je to dozvolio, ko je sve učestvovao u tome, kakvu su to Srbiju pokušavale da naprave „demokrate" i po čijem nalogu - saopštila je SNS.

On je istakao i da treba biti krajnje licemeran i mrzeti sopstvenu zemlju pa reći da spoljna politika Srbije nije za svaku pohvalu, ukazujući da se u vreme kada su DS i Šutanovac vodili Srbiju nije znalo ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji, kome se šta obećava, dok je šef diplomatije Vuk Jeremić, umesto da se diplomatski bori za svoju zemlju, vodio ličnu borbu za svoje buduće funkcije i radio na sopstvenom marketingu.

- Ako Šutanovac uopšte vidi dalje od svojih pašnjaka, onda verovatno misli da je pametniji od brojnih svetskih zvaničnika, međunarodnih institucija, koji za srpsku diplomatiju i predsednika Vučića imaju samo pohvale. Predsednik Vučić govori isto i na istoku, i na zapadu, i u Srbiji - istakao je Vučević.


Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese. 

- Srbija se nalazi na evropskom putu, ali i putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu, a naš predsednik je lično inicirao uspostavljanje što čvršćeg ekonomskog saveza zemalja Zapadnog Balkana, jer će nam to doneti ekonomski prosperitet, neophodan za dalji razvoj, i ostanak mladih - istakao je Vučević. 

- Kritikujući nedvosmislene uspehe naše spoljne politike, Demokratska stranka i Dragan Šutanovac, zapravo, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa vesti koja nas je sve poslednjih dana ozbiljno uznemirila. Da su krali i lagali narod, to smo znali, ali da su išli dotle da montiraju paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima, to je. ne samo politički presedan, već i krivično delo - zaključio je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
cici1989

02.12.2017 16:11

Gospodine Sutanovac ono sto je sigurno je da ste blizi zatvorskoj jedinici nego pobedi na bilo kojim izborima!!!

Damjan

02.12.2017 16:57

@cici1989 - SAd kad su otkriveni oni bi da sakriju ovu svinjariju.

Gale

02.12.2017 16:13

Šutanovac koristi nečasne metode ne bi li izbegao neugodna pitanja oko paralelnih službi bezbednosti.

Davor

02.12.2017 16:13

Sutanovac se sluzi izlizanim politickim trikovima kako ne bi javnosti podneo izvestaj o tome zasto je DS formirala tajnu sluzbu za sopstvene potrebe.