Izetbegović "ispravlja" Vučića i Čovića

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2017

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović relativizovao je danas stav koji su novinarima izneli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović da će spoljna politika Sarajeva u vezi sa otvorenim unutrašnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug
Bakir Izetbegović

Naime, iako je na pres konferenciji u ime Predsedništva BiH govorio Čović, Izetbegović je na samom kraju konferencije "upao" u reč Čoviću, rekavši da "mora nešto da pojasni", u vezi toga "da će BIH vodeći svoju međuanrodnu politiku čekati na stav Beograda".

- Međunorodnu politiku BIH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva - rekao je Izetbegović.

Nakon toga, reagovao je predsednik Vučić i uz osmeh rekao: "E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica", rekao je Vučić.

Na početku pres konferencije, naime, Čović je rekao: "Naš stav, stav tri člana Predsedništva, kada je reč o unutrašnjim pitanjima Srbije, je da ćemo ta otvorena pitanja u vođenju spoljne politike prilagođavati stajalištima Beograda".

Predsednik Srbije je na početku obraćanja na pres konferenciji rekao da će Bosna i Hercegovina u vezi pitanja Kosova i Metohije imati isti stav kao i Srbija, sve dok Srbija ne zauzme drugačiji stav, te da je to rečeno na sastanku sa članovima Predsedništva BiH.

Predsednik Srbije je dodao da je to stav Predsedništva BiH i da nije u pitanju samo stav srpskog člana tog tela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading