Drašković IZGUBLJEN u TUNELIMA vremena, PRIZNAO JERUSALIM 11 godina pre TRAMPA?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.12.2017

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Drašković podseća u izjavi za Blic da je još pre 11 godina Jerusalim nazvao prestonicom Izraela što, kako kaže, tada nije uzburkalo svetsku javnost, ali jeste srpsku.

RepublikaFoto: youtube.com/Cirilica TV HAPPY
Vuk Drašković, političar "sa vizijom"

Drašković je, kaže, kao šef srpske diplomatije 2006. godine to rekao u Jerusalimu, a pojedinci iz Srbije upućivali su oštre kritike smatrajući izjavu šefa srpske diplomatije neprimerenom. 

Danas bi kaže učinio isto.

- Bio sam u pošeti Izraelu od 4. do 7. novembra 2006. godine. Bila je to prva poseta jednog srpskog ministra jevrejskoj državi. Primili su me sa najvišim uvažavanjem :ministarska spoljnih poslova Cipi Livni, premijer Ehud Olmert, Benjamin Netanjahu, Šimon Peres - priseća se Drašković.

Predavanje je na Institutu za međunarodnu politiku počeo je, kaže, rečenicom: "Veoma sam uzbuđen zbog toga što sam u Jerusalimu , prestonici Izraela, a i duhovnoj prestonici mog rođenja".


Zvanično u tom trenutku, podseća, za sve države sveta , pa i za Srbiju, prestonica Izraela bio je Tel Aviv, iako su u Jerusalimu bili i Kneset i Vlada i Vrhovni sud Izraela.

Drašković dodaje da bi i bez tih činjenica rekao da je Jerusalim prestonica jevrejske države "jer je to nesporna i bolna istorijska istina".

- Na pres- konferenciji sam rekao kada bi Hezbolah i Hamas odložili oružje zavladao bi trajni mir među Jevrejima i Palestincima. Kada bi Izrael odložio oružje, nestalo bi jevrejske države - kaže Drašković.

On je tada dao istu izjavu i za Jerusalim post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading