VUČIĆ U PARIZU: Makron srdačno pozdravio prijatelja!

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2017

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas, ranije popodne, u Jelisejsku palatu, na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi u francuskoj prestonici. Makron je srpskog kolegu dočekao sa "mon amie, Aleksandar".

RepublikaFoto: Tanjug
Srdačan susret dva predsednika

Njih dvojica, upoznali su se, naime, krajem septembra, na Blumbergovoj konferenciji, na marginama jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Taj susret i razgovor protekao je, prema svedočenju srpskog predsednika, u dobroj, obećavajućoj atmosferi, što je dobilo potvrdu u pismu kopje je Makron ovih dana uputio Vučiću, a u kojem potvrđuje da će doći u zvaničnu posetu Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

Vučić je inače jedini predsednik iz zemalja Zapadnog Balkana kojeg je Makron pozvao i na svečani ručak, i na samnit o klimi, koji počinje danas popodne.


Predsednik Srbije očekuje, kako je ranije danas rekao novinarima, da će u Jelisejskoj palati imati kraći, bilateralni susret i razgovor s šefom francuske države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Pijacar

12.12.2017 13:03

"Moj prijatelju, Aleksandre"!

Legionarii

12.12.2017 13:13

Susret starih prijatelja i velikih drzavnika. Obecavajuce.

Lea

12.12.2017 13:14

Pokazao je pravo postovanje prema nasem predsedniku, a samim tim i prema nasoj Srbiji.

luidji

12.12.2017 13:25

Bravo za predsednika!