Mihajlovićeva i Bulatović uručili ključeve 33 stana u Nišu!

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2017

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručili su danas ključeve stanova za 33 porodice u Nišu, izgrađenih u okviru programa gradnje socijalnih stanova koje sufinansira država preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

RepublikaFoto: Tanjug
Zorana Mihajlović

- Od danas imate krov nad glavom i to jeste najvažnije da bi mogli da živite kao sav normalan svet i kako bi vaša deca mogla dalje da se razvijaju i uče školu. Ministarstvo, Vlada Srbije i grad Niš su učestvovali u finansiranju izgradnje ovih stanova i drago mi je što ih ne gradimo samo u Nišu već i u još nekoliko gradova, Kikindi, Staroj Pazovi, Pančevu, Zrenjaninu, Kraljevu, Čačku... - rekla je Mihajlović. 

Potpredsednica vlade je objasnila da stanovi koji su danas dobili nove stanare , nisu manje vredni po strukturi od bilo kojih drugih koji se grade u Nišu.

- Ovo su stanovi koji ispunjavaju sve standarde, od energetske efikasnosti pa do svih onih standarda u građevinarstvu koji su neophodni da bi jedan stan izašao i bio kao takav potpuno upotrebljiv. Naravno svi stanovi imaju neophodnu dokumentaciju i upotrebnu dozvolu - rekla je Mihajlovićeva. 

Kako je naglasila infrastrukturnim projektima koje Vlada i Grad Niš zajedno realizuju, Niš ima šansu da ostvari svoj puni potencijal i da postane strateški i tranzitni centar u ovom delu Evrope. 

- Zahvaljujuću podršci Vlade Srbije i Ministarstva. Ovaj projekat od ukupno 70 stanova koji je godinama čekao na svoj završetak, zahvaljujući zajedničkom radu i podršci, dočekao je ovaj dan na zadovoljstvo ovih ljudi koji će od danas imati krov nad glavom - rekao je Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ključeve stanova za 18 porodica za socijalne stanove čiju gradnju je finansirala država uručila je potpredsednica Vlade, dok je ključeve 15 stanova, porodicama čije su kuće srušene na klizištu u Mramoru uručio gradonačelnik Niša. 

U dve zgrade u Ulici Majakovskog u Nišu ima ukupno 70 stanova,za preostale stanove potpisani su predugovori posle konkursa za otkup, pod uslovima povoljnijim od tržišnih, u izgradnju je uloženo ukupno 159,7 miliona dinara, od čega je iz budžeta Srbije preko Ministarstva uloženo 46 miliona dinara

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading