Mirović: Moramo Pećince da približimo najrazvijenijima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.12.2017

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinska vlada je u protekloj godini za izgradnju putne i komunalne infrastrukture, rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova kulture u Pećincima izdvojila više od 170 miliona dinara, a pokrajinski je premijer Igor Mirović danas poručio da se mora učiniti jos više kako bi se Pećincima omogući stepen razvoja koji imaju najrazvijenije opštine.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokrajinska vlada
On je dodao i da je u planu izgradnja komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni kako bi se privukao što veći broj investitora i obezbedio posao za građane Pećinaca

Mirović je, naime, nakon sastanka sa predsednicom Privremenog organa opštine Pećinci Dubravkom Kovačević-Subotički obišao novi put Šimanovci - Sremski Mihaljevci, za čiju gradnju Pokrajina obezbedila19 miliona dinara, a obišli su i radove na izgradnji nove vodovodne mreže u Obrežu koje je Uprava finansirala sa 26 miliona dinara, kao i radove na renoviranju osnovne škole u Brestaču.

Nakon obilaska Mirović je ocenio da je u opštini Pećinci do sada mnogo urađeno, ali da ima još potreba i posla, te obećao da će Pokrajina, opština Pećinci i nadležna ministarstva, u narednom godinama učiniti mnogo više da se ta opština brže razvija. 

- Naš konačni plan je da se sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, zdravstvene i ustanove kulture urede i dostignu standard, koji je mnogo viši nego danas u ovoj opštini - kazao je Mirović.

 On je dodao i da je u planu izgradnja komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni kako bi se privukao što veći broj investitora i obezbedio posao za građane Pećinaca. 

- Već u januaru pokrećemo nove konkurse, a optimista sam da ćemo već u martu krenuti i sa novim radovima - kazao je Mirović i dodao da se Pokrajinska vlada neće zaustaviti dok svi javni objekti, celokupna putna, komunalna infrastruktura i dolazak investitora ne omogući Pećincima stepen razvoja koji će ih približiti najrazvijenijim opštinama u Srbiji. 


Podsetivši da je opština Pećinci u prošlosti imala brojne probleme i često bila blokirana iz raznih razloga, Mirović je poručio da se to ne sme dozvoliti u budućnosti, dok je Dubravka Kovačević-Subotički najavila da će projekti započeti uz pomoć Pokrajine biti na vreme realizovani, te da je u planu izgradnja industrijske zone u Sibaču i predškolske ustanove u Šimanovcima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading