VUK I JANKOVIĆ: ĐILAS JE DIKTATOR!

Autor:

Vesti

21.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić i Saša Janković danas se kunu u Dragana Đilasa, ali nikako ne mogu da izbrišu to što su do pre samo nekoliko godina tvrdili za njega: da je autokrata, diktator i svašta drugo, sve crnje od crnjeg.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Janković i Jeremić o Đilasu

Nije tajna da je Jeremić naglavačke, uz teške optužbe izleteo iz Demokratske stranke 2013. godine, nakon sukoba sa Đilasom, te da je nekadašnji zaštitnik građana 2011. godine, tokom predstavljanja izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, sedeo do Verice Barać i klimao glavom dok je ona tvrdila da u zemlji vlada potpuni medijski mrak, za koji su odgovorni vlast demokrata i njegov novi najbolji drug Dragan Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

VELIKI PRITISAK

Na istoriju sukoba ljudi koji čine udarnu pesnicu opozicije podsetio je i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Janković i Rodoljub Šabić su, na primer, 2011. sedeli na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen izveštaj o stanju medija u Srbiji, a koji je tada predstavila Verica Barać, jedna od retkih koja je imala hrabrost da glasno govori istinu. Tadašnji Savet za borbu protiv korupcije utvrdio je da se nad medijima u Srbiji vrši veliki pritisak, te da je nad njima uspostavljena potpuna kontrola. A sada nam Janković priča o Đilasu kao ljudskoj gromadi koja će vratiti demokratiju - poručio je Stefanović.

Stefanović: A sada nam Janković priča o Đilasu kao ljudskoj gromadi koja će vratiti demokratiju...

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić za Srpski telegraf ističe da su se Jeremićevi i Jankovićevi sukobi sa Đilasom dešavali u ne tako davnoj prošlosti, kao i da ih nije lako zaboraviti.

- Lične animozitete i čašćenje Đilasa optužbama da je diktator i autokrata Jeremić i Janković su stavili u drugi plan, jer ih sada povezuje zajednički interes: srušiti Vučića u Beogradu, a potom i na republičkom nivou. To ne znači da su oni naprasno počeli da se vole i uvažavaju, već da ih trenutno spaja isti cilj. Neminovno je da će ti njihovi međusobni sukobi opet isplivati u nekom trenutku - uveren je Pejić.

RepublikaFoto: Tanjug

SVE JE MOGUĆE

S druge strane, čudnu koaliciju izvršni direktor CESID Bojan Klačar objašnjava rečima da je u politici sve moguće.

Povezuje ih samo zajednički interes: srušiti Vučića

Vladimir Pejić, Faktor plus

- Jeremić, Janković i Đilas nisu prvi, ali ni poslednji koji su zarad zajedničkog interesa gurnuli pod tepih pređašnje sukobe. Kad su mogli da sarađuju Tadić i Dačić, i evo u Mionici SPS i SRS, što ne bi i ekipa okupljena oko Đilasa - kaže Klačar.

Na pitanje Srpskog telegrafa da objasni ono što je ranije govorio o Đilasu, Janković juče nije želeo da odgovori, dok Jeremić ne razgovara sa nama dok traje sudski postupak koji vodi sa našim listom.

EVO ŠTA BI NAJVIŠE VOLELI DA ZABORAVE
Jeremić o Đilasu 2013. godine:
- Čvrsto verujem da se samovolji ljudi, poput predsednika DS Dragana Đilasa, mora stati na put u interesu izgradnje demokratskog društva
- Ako se ispostavi da je Đilas naterao glavni odbor na antiustavno delovanje i time naneo nemerljivu štetu ugledu i kredibilitetu stranke, moralno je očekivati da Đilas podnese ostavke na sve javne funkcije koje obavlja
- Odlukom na koju je Đilas naterao glavni odbor DS, po mom uverenju, krše se Ustav i zakon, kao i prava građana koji su me birali
- Da li bi Đilas imao takav stav da mu se smanjuje biznis imperija, koja je za razliku od njegove stranke samo rasla?
- Đilas danas izbacuje iz stranke one koji se sa njim ne slažu. Kada bi sticajem okolnosti preuzeo vlast, šta bi radio sa onima kojima se ne bi slagao? Oduzimao državljanstvo?
Izveštaj sa konferencije 2011. godine na kojoj je Janković bio jedan od glavnih aktera (sve se odnosi na DS)
- Nad medijima u Srbiji vrši se snažan politički pritisak
- Nad medijima je uspostavljena potpuna kontrola
- Sloboda medija u Srbiji dovedena je u pitanje, zbog čega je posredno ugrožena i borba protiv korupcije
- Neprihvatljivo da se novac poreskih obveznika koristi za ličnu i stranačku promoc

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (108)

Loading
Sergej

21.12.2017 07:57

Da li je moguce da mu se sada ulizuju. Verovatno ih sve kupuje Djilas jer on je taj koji je stvorio kintu.

Marko Lučić

21.12.2017 08:50

@Sergej - Sergej: Kada su u pitanju Janković i Jeremić, kod njih sve može. Juče je Đilas bio diktator a danas najbolji kandidat za gradonačelnika.

Stefan

21.12.2017 07:58

Kakvi su to licemeri samo, da ne poverujes...

masa

21.12.2017 07:58

Ma i sada imaju takvo misljenje o Djilasu.