Mali: Đilas TRI LAŽI vrti u krug

Autor: Tanjug

Vesti

19.12.2017

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odbacio je navode bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa da ova vlast nije otvorila nijedan vrtić niti dom zdravlja i poručio da je aktuelna gradska vlast potpuno promenila strategiju u odnosu na Đilasovu, koja je, kaže, bila pogubna za grad.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Siniša Mali

- Vidim da on ide iz laži u laž, tri laži vrti u krug, po pitanju vrtića, zdravstvenih ustanova i kredita koje je uzimao. Nigde ne spori, što je meni najvažnije, da je ostavio dug građanima od 1,2 milijardi evra, da je zadužio javna preduzha, ostavio dugove trudnicama i porodiljama - rekao je Mali novinarima komentarišući navode Dragana Đilasa.

Otvoreno osam vrtića

Mali je istakao da je u protekle tri i po godine otvoreno osam vrtića u Beogradu i obezbeđeno novih 12.000 mesta u vrtićima time što smo i privatnici uključeni.

- To je potpuno drugacija strategija od Đilasove, pa umesto 11.000 mališana koji su išli u vrtiće, danas ih ide 22.000 - rekao je Mali.

On je dodao da grad ima 15.000 tužbi građana zbog toga što je, kako kaze, prethodna uprava sa Đilasom načeli naplaćivala skuplje vrtiće - po 9.000 dinara, umesto 5.000 što je propisano zakonom i ekonomskom cenom.

Tužbe, naveo je, koštaju grad milione evra, koji se isplaćuju iz budžeta.

Đilasova pogubna politika

- To je njegova pogubna politika koju je vodio. Stalno mi je u glavi taj ugovor koji je Đilas potpisao sa jednim od njegovih tajkuna za rentiranje i zakup vrtuća u Altini, pa građani plaćaju 23.700 evra mesečno zakup tog vrtića. To je primer Đilasove politike za vrtiće - rekao je Mali.

Kad je reč o domovima zdravlja, Mali je rekao da su otvorene ambulante i domovi zdravlja na Labudovom brdu, Malom Mokrom Lugu, naselju Stepa Stepanović, Jajincima, Prnjavoru u kojem, kaže, Đilas verovatno nikad nije bio.

Dodao je da je nabavljeno između 50 i 60 vozila za domove zdravlja i Hitnu pomoć, koja je bila pred kolapsom.

Za kredit za obnovu Bulevar kralja Aleksandra, Mali kaže da je to bio jedan od najskupljih.

- Čuo sam da je rekao da je kredit za Bulevar koštao građane 0,2 odsto godišnje.. Mislim da je prva tranša bila 3,8, a druga 4,4 odsto godišnje. Mi smo te kredite reprogramirali i smanjili kamatu za duplo - rekao je Mali.

Dodao je da grad sada vodi odgorovnu socijalnu politiku, te da se sve obaveze isplaćuju iz dana u dan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Pijacar

19.12.2017 13:00

Djilter vrti tri lazi ali mu je samo jedna stvar na umu, pare!

Nemanja

19.12.2017 13:21

Ðilasova parola za gradonacelnika Beograda, "sve što sam upropastio u dva mandata popravicu u trecem, "normalno za sebe.

ana

19.12.2017 13:26

Đilas ne zna kako drugačije da dobije malo medijskog prostora, pošto glasačima više nije interesantan.

Duska

19.12.2017 13:30

Djilas nijedna istina ne ide u korist pa ide iz lazi u laz.