ZVANIČNO: Borko podržao Đilasa

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2017

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sastanka sa rukovodstvom Levice Srbije koja mu je dala podršku kandidat za gradonačelnika Dragan Ðilas izjavio je da njegov program ne vodi u bankrotstvo Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ujedinio ih interes: Borko Stefanović i Dragan Đilas

Ðilas se nakon razgovora obratio novinarima i rekao da je očekivao podršku levice i zbog toga što su i njegove ideje i program takođe socijaldemokratske.

- Svako ko vam kaže da bi te mere koje mi predlažemo Beogradu dovele do bankrotstva Beograda - moram da vam kažem da ne govore istinu - rekao je Ðilas.

Kako je rekao potrebno je oko 6 odsto budžeta da bi obdaništa bila besplatna, za oko 150 evra pomoći za 100.000 penzionere i besplatne udžbenike osnovcima.

To bi se, kaže, sve moglo učiniti i kada ne bi bilo "besmislenih troškova" navodeći da proslava Nove godine košta 100 miliona, a da je poslednja koja je organizovana dok je bio gradonačelnik koštala 7 miliona dinara.
 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Hoće da se smeste u fotelje

Ðilas je rekao da će zajednički raditi da se vrate stvari koje su postojale u Begradu, a da se promovišu neke nove, kao što su besplatna obdaništa...


Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da će podržati Ðilasa i da će podržati zajedničku listu opozicije na izborima za Beograd.

Kako je kazao u programu Ðilasa se vidi socijaldemokratska ideja koju oni podržavaju - borba za prava radnika, ekonomski status...

Prema njegovim rečima u Beogradu se vidi i ono što je Ðilas radio, a ta njegova vizija može biti primenjena i u celoj Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading