Siniša Mali: Ostvarujemo višedecenijske snove Beograđana

Autor: beograd.rs

Vesti

29.12.2017

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da se gradska vlast u protekle tri i po godine u radu vodila isključivo dobrobitom građana i unapređenjem kvaliteta života u glavnom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Siniša Mali

– Grad Beograd više ne duguje, stabilan je i ima sigurniju budućnost, na šta sam posebno ponosan. Počeli smo da ostvarujemo višedecenijske snove svih građana Beograda, a primer za to je spuštanje Beograda na reke, ali i pokretanje naše građavinske industrije i brojnih drugih projekata. Borimo se za svako novo radno mesto i svaku zapuštenu lokaciju da na njoj počne da se gradi. Za tri i po godine izdali smo građevinskih dozvola za izgradnju 2,6 miliona kvadratnih metara, što je potpuna promena načina na koji se vodi grad – istakao je Mali, gostujući u emisiji "Panorama" na Studiju B.  

Za sebe lično je naglasio da nikada nije razmišljao kao političar jer bi se u tom slučaju bavio kalkulacijama i posledicama i pola od stvari se ne bi uradilo, već je razmišljao kako da se što pre sanira dug i stvari pokrenu nabolje.  

– Svaki od projekata, koji je realizovan ili započet, bio je poseban i pokazuje koliko volimo Beograd – ocenio je Mali. 

Gradonačelnik je podsetio da je u proteklom periodu nabavljeno 107 novih autobusa i da su svi kupljeni od "Ikarbusa", kako bi se pokrenula ova domaća firma. U ukupnom iznosu, autobusi "Solarisa" su deset milona evra skuplji od "Ikarbusovih", podsetio je Mali, i dodao da je to samo jedan od primera nekadašnje neodgovorne politike. 

– Nasuprot tome, mi vodimo računa o svakom pojedincu u Beogradu bez obzira gde živi i da li je dete, najstariji sugrađanin, osoba sa invaliditetom ili socijalno ugrožen – naglasio je Mali i dodao da je misija takva da kvalitet života mora da bude svuda jednak. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najveći kritičar, ali i najveća pokretačka snaga za Grad Beograd, istakao je Mali, i naglasio da je sve što je urađeno – stabilizacija javnih finansija, sređivanje javnih preduzeća, nikad više investicija i novih radnih mesta, kao i odgovorna socijalna politika – "dugoročna borba za budućnost naše dece i Srbije".   

Deset odsto više novca za socijalna izdvajanja planirana su u 2018, u istom procentu uvećavaju se i sredstva za kulturu, oko 3,5 milijardi dinara biće uloženo u putnu infrastrukturu, a oko deset milijardi u kanalizaciju i vodovod – naveo je Mali, analizirajući usvojen budžet za narednu godinu i ocenjujući da je dobro izbalansiran. 

– Hoću da gledamo u budućnost, da napravimo kontinuitet u radu i da gradimo Beograd na koji će naša deca biti ponosna. Beograd danas vode Beograđani, kandidujući projekte koje ćemo i ubuduće zajedno raditi u njihovom interesu. To je ta pozitivna energija i velika promena jer zajedno sa građanima menjamo stvari – rekao je Mali.

Siniša Mali je istakao i da mu je bila velika čast da bude gradonačelnik Beograda, podsećajući da iza svih rezultata stoji tim ljudi. On je najavio i da će se još jedan san njega lično, ali i svih njegovih prethodnika i Beograđana ostvariti – reč je o metrou, koji bi mogao da počne da se gradi u drugoj polovini 2020. godine, kako bi Beograd i po ovom pitanju mogao da stane rame uz rame sa svetskim metropolama.

Gradonačelnik Beograda je na kraju svima čestitao Novu 2018. godinu i poželeo mnogo zdravlja i uspeha, kao i da što više vremena provode sa svojim porodicama. Grad će se truditi da zajedno sa njima menja Beograd, da iz godine u godinu bude bolje i lepše mesto za život i da zajedno stvaramo kvalitetnije okruženje za nas i našu decu, poručio je građanima Beograda Siniša Mali.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (91)

Loading
veso

29.12.2017 21:19

U Beograd se mnogo ulaže.

Sara

29.12.2017 21:21

Beograd je sve lepsi,a verujemo da ce biti prava metropola.

Stamenko

29.12.2017 21:21

Gradjani Beograda su i ozbiljni i odgovorni i donece odluku sami, oni veoma dobro znaju ko se kako ophodio prema njima.

Daki07

29.12.2017 21:23

Kada shvatimo da radimo za nas i naš narod, vidimo da je svako sredstvo opravdano.